Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Letaszíthatatlan a trónról a zserbó!

10perc.hu
2021. 12. 19.
Letaszíthatatlan a trónról a zserbó!

A férfiak, csakúgy, mint a nők, a gyümölcsös édességeket kedvelik leginkább, ezt követi náluk a túrós, majd a csokoládés, míg a fiataloknál azonban a csokis kedvencek hajszállal megelőzték a gyümölcsösöket.

Véget ért a „Mit eszik az ország?” nagy sütifelmérése, ami megmutatja, mely finomságok a magyarok kedvencei. A kutatásban közel 7000 szavazó mondta el a véleményét. Nem okozott nagy meglepetést, hogy a válaszadók 35,7 százaléka szerint egy hagyományos, diós édesség, a zserbó nyerte meg a szavazást.

A válaszadók jelentős többsége, 85%-a nő volt. Elsősorban olyanok töltötték ki a kérdőívet, akik rendszeresen sütnek, csupán a szavazók 4% mondta, hogy nem szokott sütni - de a sütit ők is szeretik! A férfiak 17%-a havonta néhány alkalommal készít süteményt, 4,8%-uk pedig hetente. A fiatalok 28%-a havonta néhányszor, 13%-uk minden hétvégén és szintén 13%-uk hetente többször is bekapcsolja a sütőt.

„Meglepődve tapasztaltuk, hogy a férfiak, csakúgy, mint a nők, a gyümölcsös édességeket kedvelik leginkább, ezt követi náluk a túrós, majd a csokoládés. A fiataloknál azonban a csokis kedvencek hajszállal megelőzték a gyümölcsösöket” – fogalmazott a 10perc.hu érdeklődésére Ratkai Krisztina, a Mit eszik az ország? kutatás megálmodója.



A felmérés régiók, nemek és korosztályok szerinti süteményrangsorait vizsgálva azt látjuk, hogy az első két helyen többnyire a zserbó és a rétes váltja egymást, versengésükből összesítve egyértelműen a zserbó került ki győztesen. A második helyet a rétes uralja, míg a harmadik a mézes krémes lett.

Tésztafajták közül a piskóta viszi a prímet 32,6%-kal, de nem sokkal maradt le a kelt tészta sem, 31,1%-os kedveltséget ért el. A linzer a harmadik, kissé lemaradva, 27,2%-kal, majd szinte egyforma eredménnyel 23,8%-kal és 23%-kal zárja az ötös listát a kevert tészta és a leveles tészta.

Főkép forrása:
Mit eszik az ország

További cikkek