Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ha gazdag vagy és fázol, itt telelhetsz!

10perc.hu
2021. 12. 11.
Ha gazdag vagy és fázol, itt telelhetsz!

Megmutatjuk azt a három kedvelt úticélt, ahova a tehetős magyarok utaznak átvészelni a „tél borzalmait”.

Egy ideje már a magyarok körében is egyre nagyobb divat, hogy télen rövidebb-hosszabb időre valamilyen “melegebb éghajlatra” utazunk nyaralni és így próbáljuk feldobni a hideg hónapok itthoni zordságát. Összegyűjtöttük és bemutatjuk a három legnépszerűbb helyet.

A Maldív-szigetek - főképünkön - volt a legnépszerűbb úti célpontja a magyaroknak a pandémiás időszak alatt. Nem is csoda, hiszen földi paradicsomként is emlegetik. A Maldív-szigetek ciklonmentes övezetbe tartozik, így egész évben kiegyensúlyozott idő van, 30-32 fok. A levegő hőmérséklete ritkán esik hajnalra 27 fok alá, vagy emelkedik nappal 32 fok fölé, a páratartalom magas.

Az óceán hőmérséklete 28 és 31 fok között mozog. A legkevesebb csapadék pedig éppen január és április között hullik. Csodás hotelek, bungalós elrendezéssel a víz fölött – melyet már 10 óra repülési idővel is elérhetsz átszállási idő nélkül. Könnyítés, hogy a Maldív-szigetekkel megállapodást kötött Magyarország, így kölcsönösen elismerjük a vakcinaigazolásokat.Floridától délkeleti irányban, az Atlanti-óceán ölelésében találjuk a képeslapra illő szépségű Bahama-szigeteket. Területe rendkívül tagolt, hiszen 690 szigetet – ezek közül csak 29 lakott - és több ezres nagyságrendre rúgó korallszirtet foglal magában.

Az ország éghajlata szubtrópusi monszun, vagyis egész évben 28-30 °C átlaghőmérséklet jellemzi. A tökéletes nyaralásra vágyók számára leginkább a téli időszakban lehet vonzó, mivel ekkor szárazság és nyugodt időjárási viszonyok uralkodnak. Elérhető 11 óra repülési idővel, az átszállásokat nem számolva. A beutazáshoz Bahamai Utazási Egészségügyi Vízumot kell igényelni.A harmadik népszerű, télen is meleg úticélunk a Kanári-szigetek. Spanyolország legdélebbi autonóm közösségének meglátogatásáért még az Európai Uniót sem kell elhagynunk. Télen az átlagos levegő hőmérséklet 20-24 fok, bár a hőérzet a napon sokkal melegebb, és csak nagyon ritkán esik az eső a déli, naposabb részen.

A Kanári-szigetek legszebbje Tenerife, ami a napsütéses időjárása mellett arról is híres, hogy igazi paradicsoma az aktív nyaralóknak. Az eljutás könnyű: Budapestről rendszeres közvetlen repülőjárat indul Tenerifére, aminek mindössze 4,5 - 5 óra a menetideje. Beutazás EU-s oltási igazolvánnyal, gyógyultsági igazolással, utazás előtt 72 órán belül végzett PCR teszttel vagy 48 órán belül végzett antigén teszt negatív eredményével lehetséges.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek