2025. 12. 10.

383.85 Ft

329.85 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A világ legjobb egészséges italának választották a magyar fejlesztésű rostkombinációt!

A világ legjobb egészséges italának választották a magyar fejlesztésű rostkombinációt!
10perc.hu
2021. 10. 14.
Fotó: Active FiberShake

A rostfogyasztás legalább olyan fontos napi rutin, mint a fogmosás, ugyanis a hiánya számtalan egészségügyi problémához vezethet.

Újabb nagy magyar sikerről számolhatunk be, ugyanis a három éve piacra dobott hazai fejlesztésű rostkombinációt nemrég a World Food Innovation Awards (WFIA) nemzetközi élelmiszerinnovációs versenyen a világ legjobb egészséges italának választották az Activé FiberShake-t.

A díjnyertes italban a rostok mellett elegendő fehérje és szénhidrát van, sőt a felszívódó szénhidráttartalma meglehetősen alacsony, emiatt a fogyókúrázó étrendet folytatók körében is egyre népszerűbb. Emellett glutén- és szójamentessége biztosítja, hogy ezen felszívódási zavarral küzdők is be tudják illeszteni diétájukba.


A rostkombinációt a World Food Innovation Awards (WFIA) nemzetközi élelmiszerinnovációs versenyen a világ legjobb egészséges italának választották     Fotó: Active FiberShake


A rostok a növények alkotórészei, a szénhidrátok csoportjába tartozó vegyületek, amelyek a testünkben található emésztőenzimeknek ellenállnak, azaz nem vagyunk képesek feldolgozni őket. Energiát nem szolgáltatnak, azonban nagy a vízmegkötő képességük.

Vadász Bálint, az ital kifejlesztője a 10perc.hu kérdésére elmondta, a rostkombináció elkészítése pofonegyszerű, egy perc után sűrű, iható itallá változik, de ha valaki inkább pudingként kanalazná, akkor is csak négy percet kell várnia, mire a jótékony rostok egy finom, krémes desszertté sűrűsödnek össze.

Szmetana Krisztina táplálkozási és életviteli tanácsadó mindehhez hozzátette, a nem elégséges rostfogyasztás igencsak káros lehet, így mivel immunrendszerünk 70 százaléka bélrendszerben van, beleink egészségére nagyobb hangsúlyt kellene fordítani. Elárulta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a férfiaknak 38 gramm, a nőknek pedig 25 gramm rostot kellene fogyasztani naponta.


Ha valaki inkább pudingként kanalazná, akkor is csak négy percet kell várnia, mire a jótékony rostok egy finom, krémes desszertté sűrűsödnek össze     Fotó: Active FiberShake


A szakember lapunk kérésére kijelentette, a rostfogyasztás jelentőségét a legtöbben elbagatellizálják, pedig a nem elégséges bevitel növeli az elhízás, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség kialakulásának esélyét, nem beszélve a székrekedésről és a bél rosszindulatú elváltozásáról, a legyengült immunrendszerről. Továbbá a rostok elégtelen fogyasztása is hozzájárulhat ahhoz, hogy napközben fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat.

További cikkek