402.13 Ft

385.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Szotyiból készülnek az Ország Tortái

10perc.hu
2021. 08. 14.
Főkép forrása: Grapoila
Szotyiból készülnek az Ország Tortái

A nyertes „Napraforgóban” és a cukormentes győztes „Beszterce rózsájában” egyaránt közös, hogy a cukrászok különleges maglisztekkel álmodták meg őket.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

Az Ország Tortája büszke címet idén Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „Napraforgó” fantázianevű torta viselheti. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” nevű alkotással.



A kedvelt magyar ízekkel, illetve gyümölcsökkel készült győztes torták további közös vonása, hogy mindkettő összetevőlistáján szerepel a sárgabarackmagliszt, a pirított napraforgómag és tökmagliszt. Fodor Sándor „Napraforgójának” karakterét egyenesen a pörkölt napraforgómag, illetve annak őrölt változata határozza meg.

Az ilyen őrlemények akár bázislisztként is alkalmazhatóak sütemények, pékáruk tésztájába. Használhatjuk vajas sütemények, gyümölcsös piték, piskóták receptjéhez is, különleges ízt kölcsönözve nekik, egyúttal dúsítva azokat értékes tápanyagokkal, vitaminokkal és rosttal.

További cikkek