A kánikulában az egyik leghasznosabb gyümölcsünk a görögdinnye, hiszen hatékonyan csökkenti a testhőmérsékletet és a vérnyomást is. Magas víztartalma serkenti a felesleges folyadék felszabadulását izzadság formájában. A görögdinnye 95%-a víz, ráadásul nagyon alacsony a kalóriatartalma, és könnyen átmossa a bélrendszert.
Sokan nem tudják, de számos ínyenc falatot vagy ital tudunk készíteni belőle. A termalfurdo.hu segítségével most adunk pár tippet, mire is jó a dinnye. Például a görögdinnyéből, cukorból vagy mézből, habtejszínből és citromléből álló fagylaltkülönlegességet. Az összetevőket keverjük minél habosabbra, így finomabb és könnyebb állagú fagylaltot készíthetünk, amit fogyasztás előtt 6 órán keresztül tároljuk a fagyasztóban.
A nyár legfrissítőbb levesét is a dinnyéből készíthetjük el. Magozzuk ki a dinnyét, pépesítsük turmixszal, melegítsük fel, akár fahéjjal is feldobhatjuk, ízesítsük még szegfűszeggel, majd jön a tejszín, és a keményítő, és már élvezhetjük.
Kellemes nyári estéken, ha egy finom koktélra vágyunk, fehérborral, rummal, lime-mal sangriát varázsolhatunk a dinnyéből, de pár perc alatt összedobhatunk egy hűsítőt pezsgővel vegyítve is, miután pépesítettük mixerrel a gyümölcsöt. Ezen kívül variálhatjuk még kókusszal, gyömbérrel és citrommal is nyári italunkat.
Készítsünk el egy egyszerű túrótortát, túróval, mascarponeval, joghurttal, majd a tetejét dekoráljuk dinnyeszeletekkel, hagyjuk megdermedni a hűtőben, majd a végén mentalevelekkel díszítsük. A dinnyepizza a gyerekek kedvenc uzsonnája lehet, ha rákenünk egy kis görög joghurtot, majd megszórjuk egy kis áfonyával, szederrel, málnával, ribizlivel, és mandulával.