Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Visszatér a hosszú hétvégére a vénasszonyok nyara – némi csapadékkal fűszerezve

10perc.hu
2023. 10. 21.
Visszatér a hosszú hétvégére a vénasszonyok nyara – némi csapadékkal fűszerezve

Változékony, de enyhe lesz az időjárás a hosszú hétvégén: szombaton több helyen várható eső, ami vasárnapra megszűnik és hétfőn, a nemzeti ünnepen már általában napos időre lehet számítani, 14 és 23 Celsius-fok közötti hőmérséklettel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Ma nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre kell számítani. Összességében több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul. Sokfelé lesz erős a déli, délnyugati szél. A csúcsérték 17 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb az idő, keleten enyhébb.

Vasárnap reggelre a front vastag felhőzónája kelet felé elvonul. A pára- és ködfoltok, valamint a rétegfelhőzet feloszlása után jobbára gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. A délnyugati, nyugati szél eleinte többfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában 10-15 fok várható, a délutáni órákban 15-24 fokra lehet számítani.

Hétfőn, október 23-án a pára, a köd és a rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, de utána általában napos időre lehet számítani fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, a légmozgás mérsékelt lesz. A hajnali 3-11 fokról 14 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek