Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Közlekedési pokollá válhat ma Budapest – indul a Giro

10perc.hu
2022. 05. 06.
Közlekedési pokollá válhat ma Budapest – indul a Giro

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a Giro d'Italia kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt ma reggeltől kora délutánig Budapesten.

Amilyen nagy sportdiplomáciai siker, hogy a magyar fővárosból indul a Giro d'Italia, legalább ugyanekkora közlekedési káoszt okoz Budapesten. Rengeteg forgalomkorlátozásra, elterelésre és lezárásra készüljön az, aki ma közlekedni szeretne a főváros utcáin.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint reggeltől lezárták a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, és az Andrássy utat a Hősök tere és a Bajza utca között.

10 órakor lezárják a verseny útvonalát, azaz az Andrássy út-József Attila utca-Apáczai Csere János utca-Belgrád rakpart-Fővám tér-Szabadság híd-Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart-Pázmány Péter sétány-Dombóvári út-Budafoki út-Hunyadi János út-6-os főút kivezető szakaszát.



Körülbelül 12.10 és 13.00 között, a mezőny áthaladásakor, 15-20 percig a keresztirányú forgalom sem haladhat át, a csomópontokon gyalog sem lehet átjutni. Ebben az időszakban számos busz és trolibusz (7, 9, 33, 133E, 70, 72M, 73, 76, 78, 103, 105, 15, 115, 138, 178) módosított rend szerint közlekedik.

Az Andrássy út-József Attila utca-Bajcsy-Zsilinszky út csomópont lezárása idején az M3-as metrópótló buszok mindkét irányból visszafordulnak a csomópont előtt. Az Oktogon lezárása idején a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér, illetve a Széll Kálmán tér és az Oktogon között közlekednek.

Főkép forrása:
Groupama FDJ

További cikkek