Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Bíróság elé áll a TikTok és az Egyesült Államok

10perc.hu
2024. 09. 17.
Bíróság elé áll a TikTok és az Egyesült Államok

A TikTok szembeszáll az Egyesült Államok kormányával a szövetségi bíróságon, mivel alkotmányellenesnek tartja azt a törvényt, amely a platform betiltásához vezethet.

A TikTok hétfőn a szövetségi bíróság elé állt, hogy megkérdőjelezze az amerikai kormány által előterjesztett törvényt, amely a platform betiltásához vezethet az Egyesült Államokban. Az Igazságügyi Minisztérium a nemzetbiztonsági kockázatokkal indokolta a törvényt, amelyet a TikTok szerint alkotmányellenes. Andrew Pincus, a TikTok és az amerikai ága, a TikTok Inc. ügyvédje, azzal érvelt, hogy a törvény tisztességtelenül célozza meg a TikTokot, és ellentétes az első alkotmánymódosítással, amely az amerikai szervezetek védelmét biztosítja - közölte az APNews.

A washingtoni szövetségi fellebbviteli bíróság háromtagú bírói testülete előtt tartott több mint kétórás meghallgatáson mindkét fél, valamint a tartalomkészítők ügyvédei a törvény melletti és elleni érveiket hangoztatták. A törvény értelmében a TikToknak és a kínai anyavállalatának, a ByteDance-nek január közepéig meg kell szakítania az amerikai kapcsolatokat, különben elveszíthetik az Egyesült Államok egyik legnagyobb piacát.

A törvény ellen felszólaló ügyvédek hangsúlyozták, hogy az új szabályozás nemcsak a TikTokot, hanem az amerikai tartalomkészítők jogait is sérti. Az ügyvéd, aki a tartalomkészítőket képviseli, arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvény olyan, mintha megtiltanák az amerikaiaknak, hogy külföldi tulajdonú médiumokban publikáljanak, például a Politico, az Al Jazeera vagy a Spotify platformjain




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek