Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Dúdolással is azonosíthatóvá válnak kedvenc dalaink a Tiktokon

10perc.hu
2024. 07. 30.
Dúdolással is azonosíthatóvá válnak kedvenc dalaink a Tiktokon

A TikTok új Sound Search funkciója lehetővé teszi a dalok felismerését dúdolással vagy énekléssel és megmutatja azokat a videókat is, amelyekben a dalok szerepelnek.

A TikTok mostantól lehetőséget kínál felhasználóinak, hogy a Sound Search nevű új funkcióval találjanak rá kedvenc dalaikra. Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy dúdolással, énekléssel vagy egy zene lejátszásával azonosítsák a keresett számot. Különlegessége, hogy a dal azonosítása után megmutatja azokat a videókat is, amelyekben azt felhasználták, ami egyedülálló tulajdonság a YouTube hasonló funkciójával szemben - közölte a HVG.

A YouTube 2024 júliusában mutatta be saját dalfelismerő funkcióját az androidos YouTube Music felhasználók számára. Ezzel a funkcióval a felhasználóknak elég egy dalrészletet eldúdolniuk, hogy a rendszer felismerje a számot, nem úgy mint a Shazam alkalmazás esetében, ahol az azonosításhoz szükség van a konkrét zenére. 

A TechCrunch jelentése alapján a TikTok új funkciója különösen hatékonyan működik, ha a keresett dal népszerű a platformon, és sok felhasználó alkalmazta videóiban. A Sound Search jelenleg korlátozott számú felhasználó számára érhető el, de a TikTok tervezi a funkció globális bevezetését a közeljövőben.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#TikTok

További cikkek