Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Saját klónja fejlesztésén dolgozhat a TikTok

10perc.hu
2024. 05. 31.
Saját klónja fejlesztésén dolgozhat a TikTok

Több forrás szerint is egy klónon dolgozik a TikTok cége.

A TikTokot fenyegető amerikai tiltás miatt a kínai tulajdonos, a ByteDance, egy új klón alkalmazást fejleszt az Egyesült Államokban működő 170 millió felhasználó számára. A márciusban elfogadott amerikai törvény előírja, hogy a TikTok kínai tulajdonosa hat hónapon belül adja el az amerikai leányvállalatát, különben betiltják az alkalmazást az országban - közölte a Telex.

A ByteDance már elkezdte a TikTok forráskódjának felosztását, hogy egy, az anyavállalatától független applikációverziót hozzanak létre az amerikai piacra. Ez az új alkalmazás ugyanazt az ajánlási algoritmust használná, mint az eredeti TikTok, de különálló lenne a kínai ByteDance-től. A Reuters szerint ez az amerikai érdekeltségek diverzifikálásához vezethet, bár a TikTok korábban kijelentette, hogy nem tervezi eladni amerikai részlegeit.

A ByteDance nem reagált a Reuters megkeresésére, de a TikTok X-profilján azt írták, hogy a történet félrevezető és tényszerűen pontatlan, bár nem részletezték, hogy mely részeket kifogásolják. A TikTok közleményében hangsúlyozták, hogy a törvény által előírt "minősített leválasztás" sem kereskedelmi, sem technológiai, sem jogi szempontból nem lehetséges, különösen nem a törvény által megszabott 270 napos határidőn belül.




Címkék:
#TikTok

További cikkek