Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A Federal Trade Commission vizsgálja a TikTok adatvédelmi gyakorlatát

10perc.hu
2024. 03. 27.
A Federal Trade Commission vizsgálja a TikTok adatvédelmi gyakorlatát

Az FTC vizsgálatot indított a TikTok ellen a gyermekek online adatvédelmét érintő jogszabályok állítólagos megsértése miatt.

A CNN két névtelen forrásra hivatkozva beszámolt róla, hogy az Federal Trade Commission a gyerekek online adatvédelmi szabályzatának megsértése miatt vizsgálja a TikTokot. A szabályzat előírja a cégek számára, hogy értesítsék a szülőket és adják beleegyezésüket, mielőtt 13 év alatti gyermekektől adatot gyűjtenének.

Az FTC azt is vizsgálja, hogy a TikTok megsértette-e az FTC-törvény azon pontját, amely tiltja a „tisztességtelen vagy megtévesztő” üzleti gyakorlatokat. A források tagadták, hogy Kínában bárki hozzáférhetne a TikTok felhasználók adataihoz.

Az FTC a következő hetekben pert indíthat a TikTok ellen, vagy megegyezhet a céggel.

A TikTok egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe az Egyesült Államokban. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk a képviselőház nemrégiben megszavazta azt a törvényt, amely arra kényszeríti a TikTokot, hogy adja el az amerikai üzletágát, különben az alkalmazást kitiltják az appletöltő rendszerekből A törvényjavaslat jelenleg a Szenátusban van, és Joe Biden elnök ígéretet tett arra, hogy aláírja.

A TikTok cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint az alkalmazás nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. A cég hangsúlyozza, hogy a kínai kormány nem fér hozzá az amerikai felhasználók adataihoz.

Kiberbiztonsági szakértők aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a kínai törvények kötelezik a ByteDance-t az együttműködésre a kínai hírszerzéssel. Ez aggodalomra ad okot az amerikai felhasználók adatainak biztonsága miatt.

A TikTok lépéseket tett az aggályok enyhítésére, az amerikai felhasználók adatait az Oracle felhőszerverein tárolja, és belső protokollokat vezetett be a nem amerikai alkalmazottak hozzáférésének korlátozására.

A vállalat 2022-ben elismerte a Kongresszus előtt, hogy a Kínában dolgozó alkalmazottak hozzáférhetnek az amerikai felhasználók adataihoz. A cég vezérigazgatója, Shou Chew beismerte, hogy a ByteDance elbocsátott alkalmazottakat, akik amerikai újságírókat kémleltek.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#TikTok

További cikkek