Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Veszélyes IKEA poharak miatt figyelmeztet az EU

10perc.hu
2024. 08. 29.
Veszélyes IKEA poharak miatt figyelmeztet az EU

Az Európai Bizottság adatbázisában veszélyes IKEA-termékekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi figyelmeztetés jelent meg.

Az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi jelzést adott ki az IKEA egyik népszerű terméke, a POKAL poharak kapcsán – derült ki a testület honlapján megjelent hírből, amit a Pénzcentrum vett észre. A figyelmeztetés szerint a holland hatóságok problémát találtak a termék hőállóságával kapcsolatban. A POKAL poharak (27 cl., 35 cl. és 65 cl. méret) edzett üvegből készültek, amely nem feltétlenül áll ellen megfelelően a hőhatásnak, ha megkarcolják - közölte a 24.hu.

A karcolások különböző forrásokból származhatnak, például a poharak egymásra helyezésekor, mosogatógépben történő tisztításkor vagy súrolószivacs használatakor. Ezek a sérülések gyengíthetik az üveget, ami a pohár törését eredményezheti a leggyengébb pontján. Ennek következtében a pohárban lévő forró folyadék kifröccsenhet, ami égési sérüléseket okozhat. A termék tehát nem felel meg az általános termékbiztonsági irányelv követelményeinek – áll a figyelmeztetésben.

Az IKEA Magyarországtól megkérdezték, hogy ez a probléma érinti-e az itthon forgalmazott POKAL poharakat is. A vállalat válaszában kifejtette, hogy „az IKEA és a holland hatóságok nem értenek egyet a termék biztonsági értékelésével kapcsolatban”. Az IKEA hangsúlyozta, hogy a termék megfelel a vállalat saját szigorú biztonsági előírásainak, és a problémát elsősorban a holland hatóságok által alkalmazott különböző tesztelési módszerek okozzák.

A vita ellenére az IKEA figyelemmel kíséri a termékek biztonságát, és folyamatosan vizsgálja a vásárlói visszajelzéseket, hogy biztosítsa a legmagasabb szintű biztonságot. A fogyasztók számára javasolt, hogy óvatosan használják a terméket, és kövessék az ajánlott tisztítási és tárolási útmutatókat a problémák elkerülése érdekében.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek