Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Így vehetünk fel kedvezményesen és ingyenesen készpénzt külföldön

10perc.hu
2024. 07. 22.
Így vehetünk fel kedvezményesen és ingyenesen készpénzt külföldön

A bankok különböző országokban biztosítanak kedvezményes vagy ingyenes készpénzfelvételt.

A külföldi utazások során a készpénzfelvétel költségei gyakran okozhatnak fejtörést, de több nagybank kínál kedvezményes vagy akár ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget is. Az OTP Bank, a CIB Bank, az Erste Bank és az Unicredit különböző módon segítenek ügyfeleiknek spórolni külföldön - közölte a hvg.

Az OTP Bank ügyfelei Albániában, Bulgáriában, Horvátországban, Moldovában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában és Ukrajnában vehetnek fel készpénzt díjmentesen a bankcsoport ATM-jeiből, tranzakciószám és mennyiségi korlát nélkül.

A CIB Bank Visa Inspire kártyatulajdonosai az Intesa Sanpaolo bankcsoport ATM-jeinél élvezhetnek kedvezményt Olaszországban, Horvátországban, Egyiptomban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Albániában, Oroszországban, Szerbiában és Ukrajnában. Fontos, hogy a bankcsoport egyezzen, különben magas díjakat számolhatnak fel.

Az Erste Bank csoporton belül kínál kedvezményes készpénzfelvételt külföldön. Ausztriában az Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen, Horvátországban az Erste Bank Croatia, Szerbiában az Erste Bank Novi Sad, Szlovákiában a Slovenská Sporitelňa, Csehországban a Česká Spořitelna, Romániában pedig a Banca Comerciala Romana ATM-jeit kell keresni.

Az Unicredit európai bankhálózata is kedvezményes készpénzfelvételt biztosít, különösen az EGT-tagállamokban, mint például Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Franciaország, Finnország, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia.

Fontos odafigyleni, ugyanis idegen ATM-ből vagy külföldi bankfiókból történő készpénzfelvétel esetén akár 10-20 százalékkal is többet fizethetünk. Emellett a dinamikus valutaváltás szolgáltatás keretében történő bankkártyás fizetésnél is magasabb költségek merülhetnek fel, ha a kereskedő bankja forintban vonja le az összeget.

Címkék:
#Bank

További cikkek