Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ha nem akarod elveszíteni a számládon lévő pénzed, akkor fizess a bankkártyád védelméért

10perc.hu
2024. 05. 03.
Ha nem akarod elveszíteni a számládon lévő pénzed, akkor fizess a bankkártyád védelméért

A bankkártya-üzletág résztvevői a mesterséges intelligencia segítségével különböző védelmi szolgáltatásokat vezetnek be, ám ennek az árát mindenkinek meg kell fizetnie.

A Visa nemrég bejelentette globális értéknövelt szolgáltatási üzletágának további bővítését, melynek keretében két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást vezet be – olvasható a vállalat közleményében. Az új termékek célja, hogy csökkentsék a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében, a kártyatársaság hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is – számolt be minderről a Pénzcentrum.

A főleg bankkártyáiról ismert Visa az elmúlt öt évben 10 milliárd dollárt fektetett be a mesterséges intelligencia és a csalásmegelőzés terén, míg tavaly 40 milliárd dollár értékű csalási kísérlet megakadályozásában működött közre a társaság. A cég most két, a mesterséges intelligencia nyújtott előnyöket is kihasználó újítást jelentett be. Azt tudni kell, hogy mindkettő nagyon hasznos és eredményes lehet a csalások elleni küzdelemben, ám ennek árát – ami nem a legolcsóbb – a szolgáltatásokat igénybe vevőknek meg kell fizetniük, és aránylag mélyen kell a zsebükbe nyúlniuk.

1. A Visa Advanced Authorization (VAA) és a Visa Risk Manager (VRM) megoldások kiterjesztése a nem Visa kártyás fizetésekre

A vállalat átfogó mesterséges intelligencia alapú csaláskockázat-kezelési megoldásai mostantól hálózatfüggetlenek, és lehetővé teszik a kibocsátók számára, hogy egyetlen csalásfelismerő megoldással egyszerűsítsenek működésükön, amely egyben megerősíti a csalás elleni védekezést, miközben csökkenti a költségeket.

2. Azonnali fizetés, számlák közötti fizetés védelem

A vállalat első olyan csalásmegelőzési megoldása, amelyet kifejezetten az azonnali fizetések védelmére fejlesztettek ki, beleértve az egymás közötti (P2P) digitális wallet pénzküldéseket, a számlák közötti tranzakciókat és a központi bankok azonnali fizetési rendszereit.

Ez az új szolgáltatás mélytanulásos mesterséges intelligencia észlelési modellek segítségével valós idejű kockázati pontszámot ad, amely a csaló tranzakciók automatikus, még azok bekövetkezése előtti blokkolásával segíti a pénzintézeteket a csalások megelőzésében.

Címkék:
#Bank

Hirdetés

További cikkek