386.10 Ft

357.63 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Bankháború a lakossági megtakarításokért

10perc.hu
2024. 04. 29.
Bankháború a lakossági megtakarításokért

Kétszámjegyű kamatokkal csábítják a bankok az ügyfeleket.

Véget ért a betétekre vonatkozó kamatplafon, a bankok pedig azonnal beszálltak a versenybe a lakossági megtakarításokért. Rövidebb lekötésre akár 12%-os kamatot is kaphatnak az ügyfelek, sőt, 1-2 éves lekötésre is reálkamatot ígérnek a bankok - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

A K&H a legdurvább ajánlattal rukkolt elő: aki legalább félmillió forintnyi friss pénzt visz a bankhoz, 10-12%-os betéti kamatot zsebelhet be. A kamatplafon eltörlése óta az MBH Bank is 11%-os éves kamatot fizetett azoknak, akiknek lejárt az állampapírjuk. Az OTP a Prémium Next szolgáltatást választó ügyfeleknek kínál 6%-os kamatot 6 hónapra. A Gránit Bank pedig 4,5-6,0%-os fix vagy változó kamatot kínál a bank, amelynél ezt 6 hónapos vagy 12-13 hónapos lekötésre is el lehet érni.

A Cetelemnél 5-7,25%-os betéti ajánlatok vannak most, a csúcskamat a 8 hónapos lekötésre jár, de még a látra szóló 5%-os ajánlat is eléggé vonzó lehet. A Magnetnél 4,7-6%-osak a lekötött betéti ajánlatok a futamidőtől függően. A CIB Banknál a befektetési alapokkal kombinált megtakarítások betéti részére kapható 5-6%-os kamat forintban és 5-7%-os euróban.

A bankok ajánlatai között óriási a szórás, ezért érdemes alaposan összehasonlítani a feltételeket a döntés meghozatala előtt. Fontos figyelembe venni a kamat mértékét, a lekötési időt, a kamat típust (fix vagy változó), a minimális befektetés összegét, és a további feltételeket (pl. értékpapír vásárlásának kötelezettsége).

Címkék:
#Bank

Hirdetés

További cikkek