392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

5000 forint felett költenek a magyar családok húsvéti ajándékra

10perc.hu/MTI
2024. 03. 21.
5000 forint felett költenek a magyar családok húsvéti ajándékra

A magyar családok idén átlagosan 5000 forintnál többet költenek húsvéti ajándékra gyermekenként.

A legnépszerűbb ajándékok az édességek, játékok és könyvek, a játékok közül pedig a kreatív, fejlesztő játékok, a társasok és a szabadtéri játékok a legkedveltebbek.

A REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss, online felmérése szerint a magyar nagyszülők és szülők többsége idén húsvétkor 5000 forintnál többet szán ajándékra gyermekenként. 

A kutatásból kiderül, hogy a legtöbb gyerek édességet, játékot és könyvet kap ajándékba, a játékok közül pedig a kreatív, fejlesztő játékok, a társasok és a szabadtéri játékok a legnépszerűbbek.

Az esetek többségében a szülők 2 különböző ajándékkal készülnek a gyerekeknek, amiket 1-2 héttel az ünnep előtt szereznek be online és személyesen egyaránt.

A válaszadók 43 százaléka 5-10 ezer forint között, míg 37 százalékuk 5 ezer forint alatt keres meglepetést. 10 ezer forintnál többet csak minden ötödik szülő és nagyszülő költ ajándékra.

Gyaraki Dávid, a REGIO ügyvezető-helyettese elmondta, hogy húsvétkor az éves forgalom 8 százaléka realizálódik. Az online kosárérték a tavalyihoz hasonlóan 13 ezer forint, míg az áruházakban 10 ezer forint körül alakul idén.

A tavaszi szünetben a családok egynegyede utazik el, tízből kilencen belföldre. Az 1-2 napos (54 százalék) és a 3-4 napos (37 százalék) kikapcsolódást választják legtöbben, 4 napnál hosszabb időre a megkérdezettek csupán 9 százaléka utazik el. A legnépszerűbb úticélok a Balaton-parti települések, Budapest és Eger.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Húsvét

Hirdetés

További cikkek