Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Rendes munkabért fizet videojátékozásért az IKEA

10perc.hu
2024. 06. 08.
Rendes munkabért fizet videojátékozásért az IKEA

Fizetett munkára lehet jelentkezni az IKEA-hoz a Roblox videójátékon keresztül.

Az IKEA úttörő lépést tett azzal, hogy megnyitotta virtuális boltját a népszerű Roblox játékban, ahol a játékosok karakterei valós pénzt kereshetnek. Az áruház célja, hogy a fiatalabb generációk számára vonzóbbá tegye a pályaválasztást, és bemutassa a különböző karrierlehetőségeket az IKEA-nál - közölte a First Class.

Az IKEA döntése, hogy a Roblox nevű játékplatformon nyit boltot, új szintre emeli a távmunka fogalmát. A Roblox egy virtuális univerzum, ahol a felhasználók saját világokat hozhatnak létre közösségekkel és különféle funkciókkal. Az IKEA a valóságban is ismert kék-sárga bútoráruházat hozott létre a játékban, amelyben minden megtalálható, amit a valós boltokban is: lapra szerelt bútorok, berendezési tárgyak, raktár és svéd étterem.

A virtuális áruházba nem csak vásárlók, hanem dolgozók is kellenek. Az IKEA tíz olyan játékmunkást keres, akik rendes műszakokban dolgoznak, és 13,15 fontos (kb. 6 ezer forintos) órabért kapnak, ami megfelel a londoni hasonló munkakörökben fizetett bérnek. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek az IKEA világába és karrierlehetőségeibe, legyen szó logisztikáról vagy konyhai kiszolgálásról.

Azoknak, akik pénzt szeretnének keresni a játékban, önéletrajzot kell benyújtaniuk és kérdőívet kell kitölteniük. A kiválasztás a virtuális bolt nyitása előtti héten történik. A munkára csak az Egyesült Királyságban és Írországban élők jelentkezhetnek, akik már betöltötték a 18. életévüket.




Főkép forrása:
Ian Muttoo/Flickr
Címkék:
#Munkabér

Hirdetés

További cikkek