386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Megvan, hol a legjobb nyugdíjasnak lenni

10perc.hu
2024. 03. 13.
Megvan, hol a legjobb nyugdíjasnak lenni

A Natixis, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelő cége szerint Norvégiában a legjobb nyugdíjasnak lenni. A skandináv ország kiváló életminőséget, kiemelkedő egészségügyi ellátást és stabil anyagi jólétet biztosít az idősebb korosztály számára.

A Natixis évről évre rangsorolja a nyugdíjasok számára legkedvezőbb országokat. A 2023-as listán Norvégia foglalja el az első helyet. A skandináv ország sikerének titka az állami nyugdíjalapban rejlik, amelyet még a 90-es években hoztak létre a tengeri gáz- és olajkitermelésből származó bevételek befektetésére. Ennek köszönhetően a norvégok kiemelkedően magas nyugdíjra számíthatnak. 

Norvégiában a nyugdíjkorhatár 67 év, de bizonyos feltételek mellett már 62 évesen is elvonulhat a munkától az ember. A pandémia ellenére a várható élettartam emelkedett, a munkanélküliségi ráta pedig alacsony, mindössze 3,8%. A teljes garantált nyugdíjhoz 40 évnyi norvégiai tartózkodás szükséges 16 éves kortól.

A Natixis ranglistáján Norvégiát Svájc és Izland követi. A dobogósok mögött Írország, Luxemburg, Hollandia, Ausztrália, Új-Zéland, Németország és Dánia foglal helyet.

Fotó: Natixis

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Nyugdíj

További cikkek