388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Koronavírus vakcina: Egy ember, aki 200-szor oltotta be magát

10perc.hu
2024. 03. 09.
Koronavírus vakcina: Egy ember, aki 200-szor oltotta be magát

Egy német férfi több mint 210 alkalommal oltotta be magát a koronavírus ellen, mielőtt a hatóságok felfedezték volna. A kutatók megvizsgálták az immunrendszerét, és meglepő eredményeket találtak.

Egy 60 éves magdeburgi férfi 2021 júniusa óta járta az oltási központokat, és becslések szerint 217 alkalommal kapta meg a COVID-19 vakcinát. A rendőrség hamisítás és okirat-hamisítás miatt indított nyomozást ellene, de végül nem emeltek vádat - írja a raketa.hu.

A Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) kutatói a férfival együttműködve tanulmányozták az immunrendszerét. Arra voltak kíváncsiak, hogy a rengeteg oltás hogyan befolyásolta a szervezetének védekezőképességét.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy a férfi immunrendszere nem gyengült meg a túlzott vakcináció miatt. Sőt, a SARS-CoV-2 vírus elleni antitestek és T-sejtek száma magasabb volt a szervezetében, mint a kontrollcsoportban résztvevőké, akik csak a három ajánlott oltást kapták meg.

Dr. Kilian Schober mikrobiológus, a kutatás résztvevője elmondta, hogy ez az eset arra utal, hogy a vakcinák jól tolerálhatóak, még rendkívüli mértékű beadás esetén is. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez egy egyedi eset, és nem lehet mindenkire érvényes következtetéseket levonni belőle. A kutatók nem ajánlják senkinek, hogy kövesse a férfi példáját.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Koronavírus

További cikkek