386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

TikTok-sztár lett a magyar orvos

10perc.hu
2023. 06. 29.
TikTok-sztár lett a magyar orvos

Dr. Kulja András sebész rezidens dohányprevenciós kampánya négy videóval négymilliós elérést ért el a közösségi oldalon.


Tipikus példa arra, hogy a közösségi oldalak bizony igencsak hasznosak tudnak lenni. Dr. Kulja András sebész rezidens betegedukációs tartalmakat gyárt a TikTokra, csatornája pedig elképesztően népszerű lett. Sokan miatta fordulnak orvoshoz a problémáikkal.

Mielőtt elindította volna csatornáját, csak annyit tudott a TikTokról, hogy ott vicces-táncos videók vannak. A sebész rezidens viszont tudatosan regisztrált, azzal a céllal, hogy elkészíthesse saját, betegedukációs tartalmait.

Ezekben különböző betegségekről, eljárásokról, tévhitekről beszél a követőinek, és a kommentelők által kért témákat is igyekszik megválaszolni egy-egy videójában – számolt be az RTL. Váratlanul viszont nagyot robbant a csatornája.


@andras.doktor A melanóma röviden #orvos #melanoma #bőr #egészség #szépség #edukáció ♬ eredeti hang - Dr. Kulja András


"Igyekszem a saját gondolataimat megjeleníteni és saját képi világgal dolgozni" - mesélte Dr. Kulja András, majd hozzátette, hogy a dohányprevenciós kampányra a legbüszkébb: itt négy videóval négymilliós elérése lett.

„Aminek nagyon örülök, ha valaki azt írja, hogy a videóm hatására ment el szűrővizsgálatra, tette le a cigit, vagy esetleg életmódot váltott. Ezek után érzem azt, hogy van értelme ezt csinálni” - mondta. A kollégái kezdetben szkeptikusok voltak, de ma már pozitív visszajelzéseket kap tőlük.

Főkép forrása:
RTL
Címkék:
#TikTok

További cikkek