386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Zacher Gábor: „Egy snájdig, külföldi miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk…”

10perc.hu
2023. 01. 22.
Zacher Gábor: „Egy snájdig, külföldi miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk…”

A toxikológus keményen beszólt a magyar kormányfőnek, nem udvariaskodott, amikor arról kérdezték, mi jut eszébe, amikor külföldi politikusok mellett látja Orbán Viktort.

Sokszor szoktak az emberek példálózni a szakadék felé szaladó lóval, miszerint az nem vak, csak vakmerő. Nos, hogy Zacher Gábor toxikológus vakmerő vagy inkább szókimondó, azt döntsék el Önök, kedves olvasók. Ugyanis a mentőorvos olyat mondott a televízió nyilvánossága előtt, amire eddig – finoman fogalmazva – nem sokan vállalkoztak.

Szakemberek szerint kijelenthető, hogy Magyarországon is népbetegségnek számít az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti – írta az Index. A koronavírus-járvány még inkább rontott ezen a statisztikán, a magyarok testsúlya két év alatt átlagosan 4-5 kilóval gyarapodott. A toxikológus kijelentette, ha hat héttel tovább tartott volna a koronavírus-járvány, akkor összedőlt volna a magyar egészségügyi ellátórendszer.

Zacher Gábor szerint annak lenne igazán népegészségügyi haszna, ha az elhízott közéleti szereplők kiállnának a magyar emberek elé, és arra biztatnák a túlsúlyosokat, hogy egy év alatt fogyjanak le 25 kilót. A mentőorvos úgy véli, a magyar miniszterelnöknek és a hazai influenszereknek példát kellene mutatniuk a társadalomnak azzal, hogy egészséges életmódot folytatnak.


Nos, hogy Zacher Gábor toxikológus vakmerő vagy inkább szókimondó, azt döntsék el Önök      Fotó: RTL


Mint mondta: a politikusok és a sztárvilág celebjei rengeteg emberre gyakorolnak hatást, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit mutatnak magukról. A szakember arról is beszélt az RTL Portré című műsorában, hogy mit érez, gondol akkor, amikor meglátja Orbán Viktort más külföldi politikusok társaságában.

„Egy snájdig külföldi miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna. Ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: »Emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt«, annak lenne népegészségügyi haszna” – fogalmazta meg nem éppen becsomagolva a véleményét Zacher Gábor.

A toxikológus hozzátette azt is, hogy jelenleg nem látja az erre való hajlandóságot a politikusokon és a celebeken, szerinte nem mutatják meg, hogy milyen pozitív változást hozhat egy ember életében, ha dohány- és alkoholfüggőség nélkül él.



Zacher Gábor tavaly novemberben azt nyilatkozta az Indexnek, hogy Magyarországnak jelenleg nincs alkoholfogyasztással kapcsolatos stratégiája, pedig igény, az lenne rá.

„Újra adómentes lett a pálinkafőzés, a miniszterelnök korábban a parlamentben kijelentette, hogy a pálinka alapvető élelmiszer. Szerintem ez hatalmas öngól. Nagyon örülünk annak is, hogy hungarikum a pálinka, izgatottan várjuk ugyanakkor, hogy mikor lesz a magyar alkoholista is hungarikum. A hazai helyzetet elnézve azon sem lepődnék meg, ha hatósági árassá tennék az alkoholt” – mondta a szakember.

Egyes statisztikák szerint legalább 800 ezer alkoholfüggő van Magyarországon. A toxikológus az RTL műsorában úgy fogalmazott: az egyetlen megoldás az lehet, ha a felnövő generáció megtanul kulturáltan inni, és a fiatalok megkapják az ehhez szükséges információs és szociális hálót.

Főkép forrása:
Fotó: Peter Pellegrini/Facebook

További cikkek