EUR: 408,78 Ft
USD: 388,17 Ft
CHF: 415,11 Ft
GBP: 476,48 Ft
HRK: 54,13 Ft
RON: 82,89 Ft
RSD: 3,48 Ft

Mai névnap:

Vége a TikToknak az Egyesült Államokban – be akarják tiltatni a közösségi oldalt

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Washington Post/AP

Az amerikai Kongresszus két republikánus tagja a TikTok közösségi oldal betiltását kezdeményezi, mert az szerintük a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll.

Marco Rubio szenátor és Mike Gallagher képviselő amerikai Kongresszus két republikánus tagja közös cikket jelentetett meg a Washington Postban, amiben nyilvánosságra hozták, fellépnek a TikTok ellen. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok nemzetbiztonsági védelmére hivatkozva be akarják tiltani a népszerű közösségi oldalt.

A konzervatív politikusok szerint a TikTok és más közösségi alkalmazás a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll. Álláspontjuk szerint a kínai politikai vezetés a saját narratívájának közvetítésére használja fel a TikTokot, ami jelentős nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára.

Rubio és Gallagher két módon kezdeményezhetik a jogszabályt: beterjeszthetik még az év vége előtt idén elfogadni tervezett átfogó védelmi-felhatalmazási törvény részeként, vagy a jövő évtől minden valószínűség szerint republikánus többségű Képviselőházon keresztül nyújtják azt be.
Hirdetés
Hirdetés