392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Vége a TikToknak az Egyesült Államokban – be akarják tiltatni a közösségi oldalt

10perc.hu
2022. 11. 12.
Vége a TikToknak az Egyesült Államokban – be akarják tiltatni a közösségi oldalt

Az amerikai Kongresszus két republikánus tagja a TikTok közösségi oldal betiltását kezdeményezi, mert az szerintük a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll.

Marco Rubio szenátor és Mike Gallagher képviselő amerikai Kongresszus két republikánus tagja közös cikket jelentetett meg a Washington Postban, amiben nyilvánosságra hozták, fellépnek a TikTok ellen. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok nemzetbiztonsági védelmére hivatkozva be akarják tiltani a népszerű közösségi oldalt.

A konzervatív politikusok szerint a TikTok és más közösségi alkalmazás a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll. Álláspontjuk szerint a kínai politikai vezetés a saját narratívájának közvetítésére használja fel a TikTokot, ami jelentős nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára.

Rubio és Gallagher két módon kezdeményezhetik a jogszabályt: beterjeszthetik még az év vége előtt idén elfogadni tervezett átfogó védelmi-felhatalmazási törvény részeként, vagy a jövő évtől minden valószínűség szerint republikánus többségű Képviselőházon keresztül nyújtják azt be.

Főkép forrása:
Washington Post/AP
Címkék:
#TikTok

További cikkek