388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lemond a miniszterelnök? Pedro Sánchez felesége korrupciós vádjai miatt került döntéshelyzetbe

10perc.hu
2024. 04. 24.
Lemond a miniszterelnök? Pedro Sánchez felesége korrupciós vádjai miatt került döntéshelyzetbe

A spanyol miniszterelnök lemondását fontolgatja, miután feleségét korrupcióval vádolták meg.

Spanyolország belpolitikájában komoly vihar támadt. A miniszterelnök, Pedro Sánchez fontolgatja lemondását, miután feleségét, Begoña Gómezt befolyással üzérkedéssel és üzleti korrupcióval gyanúsították meg. A vádakat a Manos Limpios ("Tiszta kezek") nevű, szélsőjobboldali csoport emelte.

Sánchez határozottan visszautasította a vádakat, és úgy véli, hogy politikai támadásról van szó. Felesége ellen egy madridi bíróság indított eljárást a Manos Limpios feljelentése alapján. A bíróság jelenleg vizsgálja az állítólagos bűncselekményeket.

Sánchez a közösségi médiában közzétett nyílt levélben hangsúlyozta, hogy felesége ártatlan, és a vádak valójában az általa képviselt progresszív politikai irányzat ellen irányulnak. A miniszterelnök aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a vádak milyen mértékben megviselték feleségét.

"Tudatában vagyok annak, hogy Begonát nem azért jelentették fel, mert valami törvénytelent tett, hanem azért, mert a feleségem" - fogalmazott Sánchez.

"Ők is tudják, hogy nincs ügy."

Sánchez levelében azt is kifejtette, hogy a következő napokban átgondolja döntését, és hétfőn nyilatkozik arról, hogy lemond-e posztjáról.

Főkép forrása:
Európai Parlament

További cikkek