392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Betilthatják a TikTokot az USA-ban

10perc.hu
2024. 03. 13.
Betilthatják a TikTokot az USA-ban

Egyre valószínűbb, hogy az USA betiltja a TikTokot, miután a Képviselőház szerdán szavaz a platformot érintő törvényjavaslatról. A törvényhozók aggodalmuknak adnak hangot amiatt, hogy a TikTok tulajdonosa, a kínai ByteDance cég hozzáférést biztosíthat a kínai kormánynak az amerikai felhasználók adataihoz.

A törvényjavaslat értelmében a ByteDance-nek hat hónapon belül el kell adnia a TikTokot és a tulajdonában lévő egyéb alkalmazásokat az Egyesült Államokban, különben ezek az alkalmazások betiltásra kerülnek. A törvényhozók aggódnak, hogy a ByteDance a kínai kormány tulajdonában van, és a kínai nemzetbiztonsági törvények kötelezik a cégeket, hogy segítsenek a hírszerzésben - olvasható az AP News oldalán.

Mint ahogy arról korábban írtunk, a TikTok tagadja, hogy valaha is megosztotta volna a felhasználói adatokat a kínai kormánnyal. A cég azt is hangsúlyozza, hogy az amerikai felhasználói adatokat az Egyesült Államokban tárolják, és nem férnek hozzá a kínai alkalmazottak.

A törvényjavaslatnak még a Szenátuson is át kell mennie, mielőtt törvénybe lépne. Azonban a republikánusok többségben vannak a Szenátusban, és valószínűleg támogatni fogják a betiltást. Donald Trump elnök is aggodalmát fejezte ki a TikTok nemzetbiztonsági kockázatai miatt, de nem támogatta a platform betiltását.

A TikTok betiltása óriási hatással lenne az alkalmazás 170 millió amerikai felhasználójára. A platform a fiatalok körében különösen népszerű, és sokan használják a videók megosztására, a szórakozásra és a kapcsolattartásra.

A betiltás hatással lenne a tartalomgyártókra, influenszerekre és kisvállalkozásokra is, akik a TikTokot használják a termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésére.

A TikTok betiltása az USA és Kína közötti feszültség újabb jele lenne. A két ország már régóta rivalizál a technológia, a kereskedelem és a geopolitika területén.

A betiltás vitát váltott ki a szólásszabadság és a nemzetbiztonság közötti egyensúlyról. A betiltás ellenzői aggódnak, hogy ez veszélyes precedenst teremtene a kormányzati cenzúrára.

A betiltás támogatói viszont úgy vélik, hogy a nemzetbiztonsági kockázatok túl nagyok ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket.

A TikTok betiltása továbbra is nyitott kérdés. A Képviselőház mai szavazása fontos mérföldkő lesz a platform jövőjében.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek