388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megsemmisítette Harvey Weinstein ítéletét a New York-i legfelsőbb bíróság

10perc.hu
2024. 04. 26.
Megsemmisítette Harvey Weinstein ítéletét a New York-i legfelsőbb bíróság

Weinstein a döntés ellenére börtönben marad.

New York legfelsőbb bírósága csütörtökön megsemmisítette Harvey Weinstein 2020-as nemi erőszak miatti elítélését, egy olyan döntéssel, amely a perben tanúskodókat újabb tárgyalásra készítette fel a volt filmmogul ellen.

A bíróság úgy találta, hogy a tárgyaló bíró jogtalanul engedélyezte Weinstein elleni tanúvallomásokat olyan vádak alapján, amelyek nem voltak a per tárgyát képezőek. 

Az állami fellebbviteli bíróság 4-3 arányban hatályon kívül helyezte Weinstein 23 éves büntetését, mondván, hogy „az eljáró bíróság tévesen ismerte el a nem vádolt, állítólagos korábbi szexuális cselekményekre vonatkozó tanúvallomást”, és engedélyezte a Weinstein „rossz viselkedésére” vonatkozó kérdéseket, ha tanúvallomást tett volna. Ezt „rendkívül károsnak” és „a bírói mérlegelési jogkörrel való visszaélésnek” nevezte - közölte az APNews.

A 72 éves filmmogul börtönben marad, mert 2022-ben Los Angelesben egy másik nemi erőszak vádjában elítélték.

A #MeToo szószólói megjegyezték, hogy a csütörtöki ítélet jogi technikai részleteken alapult, nem pedig Weinstein viselkedésének felmentésén, és kijelentették, hogy az eredeti per helyrehozhatatlanul megváltoztatta a kulturális hozzáállást a szexuális zaklatáshoz.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek