388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Belga segélyszervezet munkatársa és fia életét vesztette egy izraeli légicsapásban

10perc.hu
2024. 04. 25.
Belga segélyszervezet munkatársa és fia életét vesztette egy izraeli légicsapásban

Egy belga segélyszervezet munkatársa és 7 éves kisfia halt meg egy izraeli légicsapásban Rafahban.

Életét vesztette a gázai Rafah palesztin várost érő egyik izraeli légicsapásban egy belga segélyszervezet 33 éves munkatársa és annak 7 éves kisfia, jelentette be Caroline Gennez belga fejlesztési miniszter.

A miniszter szavai szerint a tragédia során Abdallah Nabhan, aki az Enabelnél, a belga szövetségi kormány fejlesztési ügynökségénél dolgozott, egy kisvállalkozásfejlesztési projekt keretében tevékenykedett a Gázai övezetben.

A támadás következtében hét ember vesztette életét, köztük munkatársunk apja, bátyja és hatéves unokahúga. A támadás egy házat ért, ahol 25 ember tartózkodott, főként olyanok, akiket a Gázai övezet más részeiből telepítettek ki az izraeli erők hadműveleteit követően.

Caroline Gennez szerint az ilyen polgári infrastruktúra és az ártatlan civilek elleni bombázások ellentétesek a nemzetközi humanitárius joggal és a háborús törvényekkel, és hangsúlyozta, hogy az izraeli kormányt nyomasztó felelősség terheli.

Az Enabel igazgatója, Jean Van Wetter szerint Izrael durván megsértette a nemzetközi humanitárius jogot, és hozzátette, hogy elfogadhatatlan, hogy mindez már régóta így megy, és büntetlenül marad.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek