388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lezuhant a Moulin Rouge ikonikus szélmalma

10perc.hu
2024. 04. 25.
Lezuhant a Moulin Rouge ikonikus szélmalma

A francia főváros ikonikus szimbólumát, a Moulin Rouge szélmalmát súlyos kár érte csütörtök hajnalban.

A francia főváros ikonikus szélmalmának, a Moulin Rouge-nak a lapátkerekei csütörtök hajnalban lezuhantak, megrázva a helyieket és a turistákat egyaránt. A szerkezet a korai órákban omlott össze, szerencsére senki sem sérült meg az incidens során - írja a Blikk.

A tízméteres zuhanás során a szélmalom feliratának három betűje is a földre zuhant. A tűzoltóság a helyszínen megerősítette, hogy az épület nem omlik össze, és a területet biztonságossá nyilvánították. A szerkezet összeomlásának okát még vizsgálják.

Fanny Rabasse, a Moulin Rouge sajtófőnöke a Le Parisiennek elmondta, hogy "jelenleg nincs magyarázat a történtekre". A híres kabaré üzemelését egyelőre nem érinti az incidens.

A Moulin Rouge szélmalma 1889 óta Párizs egyik leghíresebb nevezetessége. A szélmalom a kabaré kabalája, és számos filmben és tévéműsorban is szerepelt. A lapátkerekek lezuhanása valószínűleg jelentős visszalépést jelent a turisztikai szektor számára, de a kabaré vezetősége bízik benne, hogy a károkat hamarosan helyrehozzák.

Főkép forrása:
WikimediaCommons/Dennis Jarvis

További cikkek