388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Sztrájkhelyzet Franciaországban: Tömeges járattörlés és káosz várható csütörtökön

10perc.hu
2024. 04. 25.
Sztrájkhelyzet Franciaországban: Tömeges járattörlés és káosz várható csütörtökön

Több ezer járatot töröltek Franciaországban a légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt, az utolsó pillanatban kötött megállapodás ellenére is komoly fennakadások várhatóak csütörtökön.

A francia légiforgalmi irányítók sztrájkfelhívása miatt csütörtökön több ezer járat törlése várható Európában. A sztrájkfelhívás bár az utolsó pillanatban feloldásra került, a légitársaságoknak kevés idejük maradt a törölt járatok újraprogramozására, így komoly fennakadások várhatóak a légiközlekedésben.

A Párizs-Orly repülőtérről induló vagy oda érkező járatok háromnegyede, a Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtérről 55%, a marseille-i Provence repülőtérről 65%, a többi nagy francia repülőtérről pedig a járatok 45% nem fog elindulni csütörtökön.

A több mint kétezer törölt járat miatt ezer másik járat útvonalát is meg kell változtatni, hogy elkerüljék a francia légteret. A Ryanair több mint háromszáz, a Transavia 198 járatát törölte.

Az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) a légiforgalmi irányítókat zsarolással vádolta, míg a francia közlékedési miniszter "mindenki számára előnyös" megállapodásról beszélt. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a légiforgalmi irányítók 25%-os béremelést követeltek a következő öt évre.

A légitársaságok arra kérik az utasokat, hogy halasszák el utazásukat, ha lehetséges, és vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságukkal.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek