388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Négy németet kaptak el Hitler születésnapjának ünneplése közben Ausztriában

10perc.hu
2024. 04. 22.
Négy németet kaptak el Hitler születésnapjának ünneplése közben Ausztriában

A napokban volt a diktátor születésnapja.

Négy német állampolgárt fogtak el, akik fehér rózsákat helyeztek el Adolf Hitler születésnapján az osztrák diktátor szülőháza elé Braunau am Innben. Az egyikük Hitler-köszöntést is tett a fényképezés közben - közölte az APNews.

Hitler 1889. április 20-án született Braunau am Innben. A szülőház jövőjéről folytatott hosszas viták után tavaly megkezdődött a ház rendőrőrséggé alakítása, hogy elvegyék a vonzerejét a Hitler-rajongók zarándokhelyeként.

A felső-ausztriai rendőrség közlése szerint a négy német - két nővér és a partnereik, akik a 20-as és 30-as éveik elején járnak - szombaton látogatta meg az épületet, hogy fehér rózsákat helyezzenek el az ablakmélyedésekbe. Fényképeket készítettek a ház előtt, és az egyik nő Hitler-köszöntést tett. A járőröző rendőrök észrevették a csoportot, és a rendőrségre kísérték őket kihallgatásra. A nő azt állította, hogy nem gondolta komolyan a köszöntést, de a rendőrök a mobiltelefonján talált egy beszélgetést a többiekkel, amelyben náci témájú üzeneteket és képeket osztottak meg.

A rendőrség közölte, hogy mind a négyüket feljelentik a vádhatóságnál a nácizmus szimbólumait tiltó osztrák törvény megsértése miatt.




Főkép forrása:
Thomas Ledl/Wikimedia Commons

További cikkek