Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Ezekből az alapanyagokból készül a tökéletes kőpárkány (x)

10perc.hu
2024. 08. 07.
Szponzorált tartalom
Ezekből az alapanyagokból készül a tökéletes kőpárkány (x)

A kőpárkányok alapanyagainak története akár Hollywoodban is íródhatna.

A mélyből küzdik fel magukat, akadályok állják útjukat, de végül nagy kőtáblákként megérkeznek oda, ahol szakértő kezek által végül minőségi kőpárkánnyá alakulnak.

Gránit, márvány, mészkő

A nagy kőpárkányos hármas. Megvizsgáljuk, miért biztosítanak időtállóságot, kimagasló értéket és esztétikumot kőpárkányok formájában.

A szilárdságuk tekintélyt parancsoló, ugyanakkor a megjelenésük is eleganciát, határozottságot sugároz magából. A természetes anyagok egyedi színezettel, mintázattal és kimagasló időtállósággal rendelkeznek.

Ezek a tulajdonságok nem a véletlen művei - mutatjuk miért!

Gránit 
A gránit mélységi magmás kőzet, amit a természeti erők formálnak. Színben, megjelenésben széles választékot képvisel. A legmasszívabb kőzetről beszélünk, hiszen bírja a hőt, a csapadékot és a karcolásokat.

Márvány
Kristályosan szemcsés mészkő, amely csiszolást követően rendkívüli megjelenést, örvényes erezetet mutat. Szép, letisztult szín, sűrű szemcsés szerkezet jellemzi. A carrarai márvány világhírű, ami kőpárkány formájában is esztétikus megjelenést mutat.

Mészkő
A mészkő üledékes kőzet, tengerben és édesvízben is keletkezhet. Könnyen formálható, bonyolultabb faragásokra is alkalmas anyag. Leginkább a világos bézses szín jellemzi.

Hogyan ápolja a kőpárkányokat?

Az ablakpárkányos jelszó ez esetben az impregnálás. A gránit esetében a makacs szennyeződések, festékek ellen szükséges. A márvány és a mészkő sokkal sérülékenyebb, mint a gránit. Árt nekik a sav, a karcolás, a lúg és a külső behatás. Ezért nem szabad ezeket savas szerekkel tisztítani, csak tiszta vízzel.

A megfelelő ápolással élethosszig tartó szolgálatot nyújtanak, elvezetik a vizet, megőrzik szépségüket és még a rezsicsökkentésbe is besegítenek!

Kőpárkánnyal a magas fűtésszámla ellen

A helyes beépítéssel megakadályozhatjuk a hőhíd kialakulását, ami a fűtésszámla égig emelője. Amikor a kinti levegő érintkezik a falban a belső levegő hőmérsékletével, hőcserélés veszi kezdetét. Az apró réseken ki-bejár a levegő, a fűtésszámla pedig felfelé kúszik. Ezt a beépítéskor egy apró lépéssel előzhetjük meg, amit kevesen végeznek el: a párkányfogadó és a kőpárkány csatlakozásánál hézagzáró szalagot helyezünk el.

A kőpárkányos minőség hazai képviselője

A Párkányos csapata és ügyfelei tökéletesen ismerik és tapasztalják a kőpárkányok erejét, minőségét. A határidők betartása, korrekt és gyors ügyintézés, profi szemlélet pedig a Párkányos legendás jó hírét jelzi. Ön melyik kőpárkányt választaná a három közül?

Címkék:
#PR-cikk

További cikkek