Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Újra meghackelték a TikTokot

10perc.hu
2024. 06. 08.
Újra meghackelték a TikTokot

A hackelés során több felhasználó fiókjába próbáltak bejutni.

A TikTok, a népszerű kínai videómegosztó platform, ismét a hírek középpontjába került egy komoly biztonsági incidens miatt. A támadók megpróbálták feltörni Paris Hilton fiókját, és ez az eset egy átfogóbb összeesküvést tárt fel, amely több világsztár és ismert márka fiókját célozta meg - közölte az ictglobal.

A TikTok elismerte a biztonsági problémát, amelyet a szemfüles támadók kihasználtak. A zero-click exploit néven ismert támadási módszert alkalmazták, ahol a felhasználóknak nem is kellett kattintaniuk a káros linkre vagy csatolmányra; a kód már így is működésbe lépett. Paris Hilton elmondása szerint a támadók nem tudták átvenni az irányítást a fiókja felett, és a TikTok közvetlenül együttműködik az érintett felhasználókkal a probléma megoldása érdekében.

Ez nem az első eset, hogy biztonsági rések kerülnek elő a TikTok-on. 2021 januárjában a Check Point mutatott be egy hibát, amely lehetővé tette volna, hogy bárki adatbázist hozzon létre a felhasználókról, beleértve a telefonszámokat is. 2022 szeptemberében a Microsoft felfedte a TikTok Android-alkalmazását érintő one-click exploit-ot, amely lehetővé tette a támadóknak a fiókok átvételét speciálisan létrehozott linkek segítségével. Tavaly Törökországban 700 000 TikTok-fiókról derült ki, hogy kompromittálódtak.

A jelenlegi támadás mértéke még nem ismert, de a TikTok szóvivője hangsúlyozta, hogy megelőző intézkedéseket tettek a támadás megállítására és annak megakadályozására, hogy a jövőben hasonló esetek előforduljanak.

India, Nepál, Szenegál, Szomália és Kirgizisztán azok közé az országok közé tartozik, amelyek tiltják a TikTok használatát. Számos más ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland is korlátozza az alkalmazás használatát, főként a kormányzati eszközökön.




Címkék:
#TikTok

Hirdetés

További cikkek