Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hagyományos és elektromos rollerrel kényelmesebb az utazás (x)

10perc.hu
2022. 07. 21.
Szponzorált tartalom
Hagyományos és elektromos rollerrel kényelmesebb az utazás (x)

Ha kényelmes utazási lehetőséget keres a városon belüli ingázáshoz, miközben a környezet tudatosság jegyében közlekedik, akkor a klasszikus roller vagy az elektromos modell lehet a legjobb választás.

Ezek az eszközök hasznosak a rövid távú utazásokhoz, különös tekintettel arra, hogy környezetkímélők és elkerülhetjük a zsúfolt a tömegközlekedési eszközöket. Ezek a járművek tömör és masszív gumikkal, kifinomult fékrendszerrel, strapabíró akkumulátorcsomaggal rendelkeznek és bírják a durva terepeket is. Az egyéni szempontok mellett összefoglalónk adhat némi támpontot, hogy melyik eszközt vásárolja meg.

A rollerek sokoldalú választéka

Az összecsukható és teleszkópos városi roller ideális választás, nem kifejezetten a korrekt közel 30 ezer forintos ára miatt, hanem amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Ráadásul a kicsiknek és felnőtteknek szintén izgalmas közlekedési alternatívát tesz lehetővé. Jelenleg már alap a környezetbarát termék, viszont az sem hátrány, ha menet közben edzünk is, azaz lábunk segítségével hajtjuk a rollert. Az eszköz fellépője 14 cm széles és 37 cm hosszú és elől, illetve hátul is teleszkópos.

Az ABEC9 csapács pedig segítséget nyújt abban, hogy a közlekedés kényelmes legyen, a választott sebességtől függően.

A legtöbb roller összecsukható, így, ha éppen nincs használatban, akkor könnyen összehajtható és már a kezünkbe is vehetjük. Ez a funkció az otthoni tároláshoz szintén igen hasznos, hiszen kis helyen (pl.: az előszobában egy kampón felfüggesztve) is elfér. A jármű állítható kormányának rúdja négy különböző magassági fokozatba állítható. Teljesen mindegy, hogy milyen a roller funkciója vagy típusa, a fékek szerepe nélkülözhetetlen. Típustól függően elöl és hátul is, vagy csak az egyik keréken rendelkeznek fékkel. Továbbá a kettős kormányzár óv minket attól, hogy az utazás közbeni beállított magasság ne változhasson meg, az sem hátrány, hogy véd a tolvajoktól is. Bármennyire hihetetlen sajnos sokszor tulajdonítanak el rollert is.

A kerekek nagy méretűek ezzel lehetővé téve a könnyű kormányzást, és a sebesség szintén növelhető általuk. Ezek a erős gumikerekek elhárítják az úton fellelhető kisebb hibákat, így nem lesz kellemetlen „rázkódó” érzés a használat közben. Érdekesség még, hogy a hátsó kerék felett található sárvédő, ami fékként is szolgál. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a hagyományos eszközt télen vagy hideg időben ne használjuk és csak a járdán közlekedhetünk vele.

A népszerű elektromos rollerek

Az elektromos rollerek kicsik és gyorsak, és könnyen felvihetők a tömegközlekedési eszközökre, az autónk csomagtartójában hagyhatók vagy praktikusan otthon tárolhatók. Hátrányként említhetjük meg az árát, egy jó és márkás modell 100 ezer forint alatt aligha beszerezhető online.

Kell-e jogosítvány elektromos roller vezetéséhez?
Nem. Az elektromos rollerek a klasszikustól eltérően a kerékpárutakon használhatók, de nem léphetik túl a helyi sebességhatárokat. A biztonsági felszerelések, mint a bukósisak, a térd és könyökvédők fontos kiegészítők és életet menthetnek adott esetben.

Miért vásároljak elektromos rollert?
Az eszközöket könnyebb tárolni, és könnyebben fel lehet vinni buszra vagy a vonatra, mint egy kerékpárt. Ugyanúgy összecsukhatóak, mint hagyományos társaik és sok esetben olyan helyre is bevihetjük őket, ahová például a kerékpárt már nem. Egy biztos, a hazai online boltokban igen sokszínű a rollerkínálat, nézelődjünk bátran.

Ahogy láttuk mindkét járművel jól tudunk közlekedni és a tárolásuk is könnyen megoldható, a különbségek leginkább a termékek árában és kapacitásában mutatkoznak meg (az egyszerű roller maximális sebessége 15-20 km/h míg az elektromosé 30 – 50 km/h).

Arra szintén érdemes odafigyelni, hogy a rollerekkel hol utazzunk (járdán vagy kerékpárúton) és itt is igaz az a mondás, hogy a járművek biztonságosak, azonban a vezetőjének kell körültekintően és a szabályokat betartva haladnia.

Főkép forrása:
pixabay.com
Címkék:
#Utazás

További cikkek