Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ilyen a szicíliai ingatlanpiac: egy euróért vásárolt házat egy brit férfi

10perc.hu
2024. 07. 06.
Ilyen a szicíliai ingatlanpiac: egy euróért vásárolt házat egy brit férfi

Az ingatlanárak emelkedése és a megélhetési költségek növekedése arra késztetett egy fiatal brit férfit, hogy új lehetőségek után kutasson.

George Laing, Eastbourne-i vállalkozó és üzletember, úgy döntött, hogy kihasználja az olasz hatóságok által kínált lehetőséget, és egy euróért vásárolt házat Szicíliában - szúrta ki a 24.hu a The Sun cikkét.

Olaszország különböző régióiban számos település kínál elhagyatott ingatlanokat szimbolikus áron, hogy új lakókat vonzzanak. Laing választása a szicíliai Mussomeli városkára esett, ahol egy hegytetőn álló, háromszobás házat vásárolt. 

Bár a ház vételára mindössze egy euró volt, az adókkal és papírmunkával együtt 5000 fontot (kb. 2,3 millió forintot) kellett fizetnie.

Laing tudta, hogy a ház felújítása jelentős költségekkel járhat. A szükséges munkák, beleértve a tető javítását, a vízvezeték és elektromos hálózat kiépítését, akár 50 ezer fontot (kb. 23 millió forintot) is felemészthetnek. A  fiatal férfi úgy döntött, hogy saját kezűleg végzi el a felújítási munkálatokat, és az ehhez szükséges tudást YouTube-videókból szerezte meg.

A felújítás során Laing számos kihívással szembesült: 

a tetőn hatalmas lyukak tátongtak, a gerendák elkorhadtak, és a falakon repedések jelentek meg.

A víz- és elektromos hálózat teljes kiépítése is rá várt. Ennek ellenére a projekt befejezése után Laing büszkén mondhatja, hogy élete legjobb döntését hozta meg.

George Laing közösségi oldalán megmutatta, hogyan nézett ki a ház amikor megvette: 



A teljes felújítási költség körülbelül 15 ezer fontot (közel 7 millió forintot) tett ki. Laing elmondása szerint nemcsak jelentős tudásra tett szert a házfelújítás terén, hanem sikerült beilleszkednie a helyi közösségbe is. Az új otthona erkélyéről lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre és a tengerre.

Laing hozzátette, hogy Szicíliában az árak sokkal alacsonyabbak, mint Londonban. Mussomeliben például egy korsó sör 1,5 euróba (kb. 600 forintba) kerül, míg egy pohár borért 2 eurót (kb. 800 forintot) kell fizetni. Londonban ezek az árak jóval magasabbak, egy korsó sör átlagosan 7,5 fontot (majdnem 3500 forintot) kóstál. Laing szerint az élet Szicíliában nemcsak olcsóbb, hanem nyugodtabb és kellemesebb is, mint a stresszes, túlzsúfolt brit fővárosban.

Címkék:
#Ingatlanpiac

Hirdetés

További cikkek