394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Most vehetsz jó áron lakást! 25 százalékkal csökkent a kereslet az ingatlanpiacon!

10perc.hu
2022. 08. 22.

A szakemberek szerint azonban rövid távú visszaesés valószínű, így aki ingatlanvásárlásban gondolkozik, érdemes mielőbb lépnie, most ugyanis az eladók nem válogathatnak az érdeklődők között és jó alkukat lehet kötni.

Az ingatlanpiacon nem ez a legfényesebb időszak, a nyári uborkaszezon, a háborús helyzet, a forint gyengülése és az alapkamat emelkedése mind egy irányba mutatott, így jelentősen csökkent a forgalom az utóbbi hónapokban. Ugyanakkor a visszaesés csak rövid távú lesz, így aki ingatlanvásárlásban gondolkozik, érdemes mielőbb lépnie, most ugyanis az eladók nem válogathatnak az érdeklődők között és jó alkukat lehet kötni.

A 10perc.hu kérdésére Gadanecz Zoltán ingatlanszakértő elmondta, a forgalom visszaesésének fő okai, hogy most sokan euróba menekítik a pénzüket, az alapkamat is hatalmasat nőtt, valamint a közelmúltban sokan vásároltak lakásokat.

„A keresletnek a negyede biztos eltűnt. Ez több negatív folyamat együttes hatásának tudható be. Mivel nincs annyi érdeklődő, mostanra az árnövekedés is egyértelműen megállt, amivel valamilyen szinten az inflációt is ellensúlyozni lehet” – magyarázta a szakértő.


Aki ingatlanvásárlásban gondolkozik, érdemes mielőbb lépnie, most ugyanis az eladók nem válogathatnak az érdeklődők között és jó alkukat lehet kötni      Fotó: 10perc.hu


Gadanecz Zoltán kiemelte, augusztus végére, szeptember elejére szinte mindenhol alkuképesek lesznek az árak, azaz a korábbiaknál olcsóbban lehet majd ingatlanhoz jutni. Ezt azzal magyarázta, hogy mivel a tulajdonosok nem válogathatnak a vevők között olyan mértékben, mint eddig, az alku pozíciója erősödik a vásárlóknak.

„Drasztikus árcsökkenésre ugyanakkor nem kell számítani. Ugyan sok emberben ott van, hogy előbb-utóbb olcsóbbak lesznek a lakások, de erre nem szabad játszani, ugyanis hosszú távon semmi nem indokolja, hogy lefelé menjenek az árak. Aki vásárolni szeretne, ezt az időszakot kell kihasználnia, mert ennél kedvezőbb vételeket aligha lehet a közeljövőben realizálni” – állította az ingatlanszakértő.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#ingatlanpiac

Hirdetés

További cikkek