Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Újabb bankot bírságoltak meg, ezúttal 28 millióra

10perc.hu
2022. 02. 04.
Újabb bankot bírságoltak meg, ezúttal 28 millióra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vizsgálata során 27,9 millió forint bírságot szabott ki a Sopron Bankra működési hiányosságok miatt.

Egyre nagyobb szigorral ellenőrzik manapság a hazai bankok működését az MNB, és most egy újabb pénzintézet működésében tárt fel hiányosságokat. A jegybank felügyeleti vizsgálata során 27,9 millió forint bírságot szabott ki a Sopron Bank Burgenland Zrt.-re (Sopron Bank), és kötelezte a hitelintézetet a jogsértések megszüntetésére.

Ugyanakkor a vizsgálat kimutatta, hogy a feltárt problémák nem hordoznak rendszerkockázatot és a felügyeleti intézkedések nem érintik a bank megbízható működését. A bank működésében talált problémák vállalatirányítási, hitelkockázat-kezelési, tőkemegfelelési, informatikai, adatszolgáltatási, illetve betétbiztosítási hiányosságok miatt.

Nem ez volt az első, gondokat feltáró ellenőrzés a pénzintézetnél, ugyanis a jegybank legutóbb 3 éve állapított meg hiányosságokat a Sopron Banknál, főként informatikai, hitelkockázat-kezelési, vállalatirányítási, számviteli, adatszolgáltatási, nyilvántartási, illetve a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzésére vonatkozó hiányosságok miatt.

Főkép forrása:
MNB

További cikkek