394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A Suzuki Vitara idén mindent visz

10perc.hu
2021. 03. 22.

A Magyar Év Autója 2021 díjra 29 modellt neveztek, az Év Zöldautója 2021 díjra pedig 16 modellt.

Kihirdették immár második alkalommal az Év Magyar Autója díjakat, az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 22 márka 48 jelölést adott le. Az evmagyarautoja.hu megírta, hogy most először mindhárom autógyártó nevezett autót a díjra, és idén a Suzuki Vitara hibrid változata lett az Év Magyar Autója, megelőzve az Audi Q3 Sportback és a kecskeméti Mercedes-Benz CLA 250 e-modelleket. Ráadásul a Vitara a közönségdíjat is megkapta.


Mercedes-Benz CLA 250 e ugyan lemaradt az Év Magyar Autója díjról, viszont holtversenyben első lett az Év Zöldautója díjért kiírt versengésben     Fotó: Mercedes


Az Év Zöldautója 2021 díjra két kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az autóikat. Egyetlen kritériumnak kellett ezeknek megfelelniük: kevesebb, mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. Nos, a hibridek és a villanyautók között is két győztest hirdettek: előbbieknél a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid és Mercedes-Benz CLA 250 e, míg utóbbiaknál a Hyundai Kona Electric; 1. Volkswagen ID.3 között nem tudtak dönteni.

Főkép forrása:
Suzuki

További cikkek