392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megnyugodhat mindenki! Marad a rezsicsökkentés egész évben

10perc.hu
2023. 02. 16.
Megnyugodhat mindenki! Marad a rezsicsökkentés egész évben

Tavaly az előző évhez képest 17 százalékkal csökkent a gázfogyasztás, decemberben már 25 százalékos volt a fogyasztás csökkenés.

Marad a rezsicsökkentés a gáz, a villany és a távhő árában is - mondta Lantos Csaba az MVM konferenciáján. Az energiaügyi miniszter kiemelte, a koronavírusból kiemelkedően felállt az ország és akkor jött a háború. Ennek következtében tavaly megtapasztaltuk drámai áremelkedés ment végbe a piacon.

Ezer eurós villanyáram ár és 350 eurós gázárat is átéltük Lantos Csaba szerint, ezt a telet azonban megúsztuk, köszönhetően az enyhe télnek és annak, hogy a gáztározók időben fel voltak töltve. A miniszter közölte, a legfőbb célként azt tűzte ki a kormány, hogy Magyarország diverzifikálja energiaportfólióját és csökkentse hazánk energiaimport 75 százalék feletti függőségét – írta a novekedes.hu.

Tavaly az előző évhez képest 17 százalékkal csökkent a gázfogyasztás, decemberben már 25 százalékos volt a fogyasztás csökkenés. A villanyáram fogyasztás is csökkent. Éppen ezért született az a döntés, hogy a lakosság és mikrovállalkozások számára egész évben se a villany, sem a gáz, sem a távhő ára nem fog emelkedni az átlagfogyasztásig, míg a lakosság számára nem emelkedik a rendszerhasználati díj idén.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek