Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Egyre népszerűbb a Revolut a magyar felhasználók körében, fióktelepet is nyithat hazánkban

10perc.hu
2024. 08. 28.
Egyre népszerűbb a Revolut a magyar felhasználók körében, fióktelepet is nyithat hazánkban

A Revolut, a globálisan ismert fintech, nemcsak a hazai ügyfelek számát növelte meg drámaian, hanem a közeljövőben fióknyitást is tervezhet Magyarországon.

A Revolut, a brit fintech óriás, jelentős növekedést mutatott a magyar piacon, miután 1,5 millióra növelte ügyfelei számát az országban - számolt be a Telex a Portfólió információi alapján.

Az év eleje óta a felhasználók száma 53 százalékkal emelkedett, heti szinten átlagosan 18 ezer új ügyfél csatlakozik az applikációhoz, míg a tranzakciók száma közelíti a havi 25 milliót.

Antoine le Nel, a Revolut növekedési és marketing igazgatója elmondta, hogy a cég célja a kétmillió magyar ügyfél elérése, és a régióban összesen 15 millió felhasználó megszerzése. 

Emellett felvetette, hogy a Revolut lehetőséget mérlegel egy magyarországi fióktelep nyitására. 

Léder Tamás, a Revolut hazai vezetője megerősítette, hogy a cég jelenleg is dolgozik a fiók megnyitásán, ami jelentős előnyöket hozhat a helyi felhasználók számára.

A fióktelep nyitása több szempontból is fontos lenne. Elősegítheti a magyar ügyfélszolgálat és panaszkezelés fejlesztését, valamint lehetővé teheti, hogy a felhasználóknak magyar bankszámlaszámuk legyen. Ezen kívül a cég jobban alkalmazkodhatna a helyi szabványokhoz, például az azonnali fizetési rendszerekhez és QR-kódos tranzakciókhoz. Ugyanakkor, a szorosabb magyar szabályozás új kihívásokat is jelenthet, mivel a Revolut eddig csak limitáltan volt szabályozva Magyarországon.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kritikáját is felvetette a Revolut határon átnyúló szolgáltatásait illetően, mivel a magyar szabályozók szerint a fióktelep létrehozása biztosíthatná a hatékonyabb felügyeletet és a betétbiztosítást is. 

Ha a cég fióktelepet nyit, a magyar ügyfelek betétei litván helyett magyar betétbiztosítás alatt állnának.

A Revolut piaci terjedése kedvező hatással volt a hazai banki versenyre is. A magyar bankok elkezdtek reagálni a Revolut árpolitikájára és innovatív szolgáltatásaira. Jelenleg a hazai bankok is kínálnak ingyenes vagy kedvezményes számlavezetési lehetőségeket, valamint versenyképes devizaváltási árfolyamokat, amelyek próbálják ellensúlyozni a Revolut előnyeit. Azonban a Revolut továbbra is népszerű a külföldi használat során, ahol a felhasználók jelentős összegeket költenek el, és a külföldi Revolut-ügyfelek is gyakran látogatnak Magyarországra.

A Revolut szolgáltatásai közül a devizaváltás volt az egyik legnagyobb vonzerő, amelyet a hazai bankok próbáltak lekövetni. 

Az OTP Bank, az Erste Bank és a Gránit Bank például kedvezőbb árfolyamokat kínálnak, hogy versenyben maradjanak. A Revolut azonban továbbra is erős az ingyenes tranzakciók és a kedvező devizaváltási lehetőségek terén.

A jövőbeli fióknyitás lehetősége új kihívások elé állíthatja a Revolutot, de ugyanakkor új lehetőségeket is nyithat a hazai ügyfelek számára, például a helyi szabályozások és szolgáltatások jobb kihasználása terén. Az iparági trendek alapján, a Revolut továbbra is kulcsszereplő marad a fintech piacon, de a helyi bankok is erősödnek, próbálva megfelelni az új kihívásoknak és fenntartani versenyképességüket.

Főkép forrása:
Revolut Facebook
Címkék:
#Bank

További cikkek