Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Nagy lépést tett előre a Revolut

10perc.hu
2024. 07. 26.
Nagy lépést tett előre a Revolut

Új funckióval bővülhet Magyarországon is a Revolut.

A Revolut jelentős előrelépést tett a teljes körű banki szolgáltatások irányába, amely nemcsak a brit, hanem hamarosan a magyar ügyfelek számára is fontos lehet. A londoni székhelyű fintech cég megkapta az előzetes brit banki engedélyt, amely lehetővé teszi számára, hogy új pénzügyi termékeket kínáljon. A Bloomberg jelentése szerint a Revolut hamarosan folyószámlahiteleket, kölcsönöket és megtakarítási termékeket fog nyújtani több mint 9 millió brit banki ügyfél számára.

Ez a lépés nagy jelentőséggel bír a Revolut növekedési stratégiájában. A cég 2021 elején kezdte meg a brit banki engedély megszerzésére tett lépéseit, és a mostani mobilizációs szakasz, amely akár egy évig is eltarthat, lehetőséget ad arra, hogy a Revolut tesztelje rendszereit, és fokozatosan bevezesse új szolgáltatásait. 

Ezzel a lépéssel a Revolut olyan digitális bankok sorába léphet, mint a Monzo, Starling vagy Atom Bank, amelyek a hagyományos bankóriások, például a Barclays és a HSBC Holdings kihívóiként is ismertek.

Az engedély megszerzése azt is jelenti, hogy a Revolut ügyfélszámlái a brit pénzügyi szolgáltatások kártalanítási rendszerének hatálya alá tartoznak majd. Ez a rendszer akár 85 ezer font, azaz csaknem 40 millió forint értékű ügyfélbetéteket is véd, ha egy vállalkozás csődbe menne.

A magyar Revolut-felhasználóknak is érdemes figyelemmel kísérniük a változásokat. A Dívány információi szerint a Revolut július 19-től az Egyesült Királyságban kivette a fizetős csomagokból a SmartDelay szolgáltatást és a pénzvisszatérítést a kártyás vásárlások esetében. Ez a változás hamarosan Magyarországot is érinti, ahol a felhasználók 2024. szeptember 15-ig még hozzáférhetnek ezekhez a szolgáltatásokhoz.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Bank

További cikkek