Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Napvilágot látott egy új információ az iPhone 16-al kapcsolatban

10perc.hu
2024. 07. 06.
Napvilágot látott egy új információ az iPhone 16-al kapcsolatban

Az iPhone 16 sorozat megjelenése közeledtével az Apple rajongói izgatottan várják, hogy milyen újításokat hoz a következő generációs mobilok terén.

Az Apple következő generációs iPhone 16 sorozatának legfrissebb információi szerint a készülékek között nem lesz olyan jelentős teljesítménybeli különbség, mint a 2023-ban bemutatott modellek esetében - számolt be a HVG.

Az iPhone 15 család bevezetésekor kiderült, hogy a különböző modellek különböző processzorokat kaptak. Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus A16 Bionic chippel rendelkezett, míg az iPhone 15 Pro és Pro Max az újabb A17 Pro chipet kapta. 

Ez a különbség jelentős teljesítménybeli eltéréseket eredményezett a modellek között, ami miatt sok vásárló elégedetlenkedett. 

Továbbá, az Apple mesterséges intelligencia funkciói is csak az utóbbi két modell esetében voltak elérhetők a lapkakészlet miatt, bár Európában ez nem volt különösebben jelentős szempont.

Úgy tűnik, az Apple idén egységesebb megközelítést alkalmaz az új széria esetében. Az Apple egyik háttérprogramjának forráskódjából kiderül, 

hogy mind a négy új modell az A18 processzort fogja használni. 

Lehetséges, hogy az alap iPhone 16 és a 16 Plus az A18 chipet, míg a 16 Pro és Pro Max az A18 Pro verziót kapja majd meg, de ez már nem fog olyan jelentős különbséget eredményezni, mint a tavalyi modelleknél tapasztalható volt.

A forráskódban egy ötödik modellre is utalás található, amely jelenleg rejtély. A találgatások szerint ez az új iPhone SE lehet, amely várhatóan 2025 elején kerülhet piacra ugyanazzal a processzorral, mint az iPhone 16-ok.

További cikkek