Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hatalmas adatvédelmi hibát vétett az Apple

10perc.hu
2024. 05. 21.
Hatalmas adatvédelmi hibát vétett az Apple

Az Apple iOS 17.5 frissítése súlyos hibát okoz, a felhasználók panaszkodnak.

Az Apple iOS 17.5 frissítése komoly problémát okoz, melynek következtében a felhasználók törölt fotói újra megjelennek a Fotók alkalmazásban, még akkor is, ha azokat már eladták idegeneknek. Ez a hiba nem csak bosszantó, de súlyos adatvédelmi aggályokat is vet fel, és az Apple-t komoly felelősségre vonhatja - írja a wccftech.hu.

A probléma a frissítésben rejlő hibából ered, ami miatt a törölt fotók nem törlődnek véglegesen a készülékről, hanem az iCloud Photo Library-ben tárolódnak. 

Ez azt jelenti, hogy ha egy felhasználó eladja a készülékét, és az új tulajdonos frissíti az iOS 17.5-re, akkor az eredeti tulajdonos törölt fotói újra megjelennek a Fotók alkalmazásban.

Ez a hiba már komoly felháborodást keltett a felhasználók körében, akik joggal aggódnak a magánéletükért. A helyzet súlyosságát tovább fokozza, hogy az Apple egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a hibáról, és nem tett lépéseket a javítására.

A probléma valószínűleg az Apple szerveroldalán van, és a javítás még folyamatban van. Azonban az Apple-nek sürgősen lépnie kell a hiba kijavítása érdekében, és meg kell tennie a szükséges lépéseket az érintett felhasználók magánéletének védelme érdekében.

FRISSÍTÉS:  Az Apple kiadta az iOS 17.5.1 frissítést, amely javítja azt a problémát, hogy rég kitörölt képek újra megjelentek néhány felhasználó iPhone-ján. A hibát a 17.5-ös frissítés után észlelték, amikor néhány felhasználónak évekkel korábban törölt fotói jelentek meg a frissen készült képek mappájában.  Az iOS 17.5.1 frissítés leírása szerint a visszatérő képek „adatbázis-sérülés” következtében jelentek meg újra, még akkor is, ha korábban törölték őket. Az Apple megjegyezte, hogy ez a probléma ritkán fordult elő, de nem részletezte, hány felhasználót érintett.

További cikkek