Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Vigyázz a töltővel, mert megrázhat!

10perc.hu
2021. 06. 25.
Vigyázz a töltővel, mert megrázhat!

Húszból tizenkettő akkutöltőt áramütés-veszélyesnek ítéltek meg a szakemberek, és a súlyos kockázatot hordozó árucikkeket a vásárlóktól is visszahívják.

Minden háztartásban megtalálhatók a mobiltelefonok, okoseszközök, notebookok használatához nélkülözhetetlen akkumulátortöltők. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) termékbiztonsági laborvizsgálatán kiderült, hogy húszból 12 áramütés-veszélyes.

Mivel ezekből a töltőkből rengeteg kerül forgalomba, az élénk keresletnek megfelelően a piacon széles kínálatban kaphatók olcsó tömegáruk is. A vizsgálatok szerint a mintavételezett termékek 60 százaléka, húszból egy tucat töltő nem tett eleget a követelményeknek, ráadásul az ellenőrzés a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül is kiszűrt kockázatosat.

A hatóság haladéktalanul elrendelte a nem biztonságos termékek kivonását a forgalomból. A súlyos kockázatú árucikkeket a kereskedőknek vissza kell hívniuk a vásárlóktól. A veszélyes termékek uniós riasztási rendszerébe tavaly a harmadik legtöbb, 10 százaléknyi bejelentés elektromos eszközök és kiegészítőik kapcsán érkezett be.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek