Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Válj informatikussá az otthoni kanapédról

10perc.hu
2021. 03. 02.
Válj informatikussá az otthoni kanapédról

Egyre több online informatikai tanfolyam indul, így az ország bármely pontjáról be lehet csatlakozni a képzésekre.

A mai egészségügyi helyzetben, amikor egyre többen dolgoznak home office-ban, jogos elvárás lehet az, hogy az otthon melegében akár különféle továbbképzéseket is el tudjunk végezni. Nos, az országos szinten a felnőttképzéseket kezelő TanfolyamOKJ.hu portál összegyűjtötte a legkeresettebb online tanfolyamokat az informatika iránt érdeklődőknek, miután továbbra is hatalmas a kereslet az informatikusokra.

A programozói, informatikusi szakemberhiányt a felsőoktatás önmagában nem képes pótolni, ugyanis Magyarországon továbbra is hiány van az informatikai szakemberekből, még a rendkívüli kereseti lehetőség ellenére is több tízezer képzett fejlesztőt, rendszergazdát is elbírna a piac. Akiknek van affinitása és kitartása kitanulni ebben a szférában valamilyen szakmát, könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.



A piac igényeire reagálva ma már számos felnőttképző indít piacképes informatikai tudást biztosító tanfolyamokat, melyeket otthonról, a kanapéról egy laptop segítségével otthonról is el tud bárki végezni, aki rendelkezik „némi” számítógépes alapképzettséggel. Ezek az online képzések, tanfolyamok lehetőséget biztosítanak, hogy új ismereteket sajátíthassanak el a tanulni vágyók.

Azoknak, akik nem rendelkeznek mélyebb informatikai előképzettséggel, érdemes egy alapozó tanfolyamon részt venniük, melyen elsajátíthatják a programozás alapjait. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a legismertebb programozási nyelvekkel, támpontot kapnak, milyen irányban érdemes tovább képezniük magukat a céljaik eléréséhez.



A haladó informatikai ismeretekkel rendelkezők számos programozási nyelvet sajátíthatnak el akár online is, például a Java, a C# vagy a Python nyelveket. Alkalmazástól, szakterülettől függ, hogy éppen melyiket érdemes választani. A tanfolyamok 3-12 hónap alatt végezhetők el, változó ütemezésben.

Azok, akik a webfejlesztés iránt érdeklődnek, a HTML, a CSS és a PHP nyelvekkel kell megismerkedniük. Az online webfejlesztő képzés során a résztvevők az alapoktól kezdve ismerkedhetnek meg a honlapkészítés kliens- és szerveroldali programozásával. A képzés végére képesek lesznek korszerű reszponzív és dinamikus honlapokat létrehozni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek