Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Robbantás történt Izrael koppenhágai nagykövetsége közelében

10perc.hu
2024. 10. 02.
Robbantás történt Izrael koppenhágai nagykövetsége közelében

A dán rendőrség nyomozást folytat két robbantás ügyében, amelyek Izrael koppenhágai nagykövetsége közvetlen közelében történtek.

A dán rendőrség szerdán bejelentette, hogy két robbantás történt Koppenhága északi külvárosában, Izrael nagykövetségének közelében. Személyi sérülés szerencsére nem történt, és a robbanás mértékéről egyelőre nem áll rendelkezésre pontos információ – közölte a Reuters.

Jakob Hansen, a koppenhágai rendőrség helyettes vezetője szerint a nyomozás fókuszában az izraeli nagykövetség közelsége áll. "Egyértelmű, hogy az izraeli nagykövetség a közvetlen közelben van, és természetesen ezt is nézzük" – mondta Hansen a helyszínen tartózkodó újságíróknak.

A robbanás után a hatóságok nagy területet lezártak, és erősen felfegyverzett dán katonai egységek érkeztek a nagykövetséghez, hogy biztosítsák annak védelmét. A nyomozás során a helyszínen dolgozó szakértők védőfelszerelésben fésülték át a robbanások környékét, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek.

A robbanás helyszínének közelében több más nagykövetség és konzulátus is található, ami még összetettebbé teszi a vizsgálatot. A hatóságok minden részletet megvizsgálnak annak érdekében, hogy megállapítsák, a robbantások összefüggésben állnak-e a diplomáciai intézményekkel.




Főkép forrása:
Northfoto (Illusztráció)
Címkék:
#Izrael

További cikkek