Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ryanair: újabb bombafenyegetés, újabb kényszerleszállás!

10perc.hu
2021. 05. 31.
Ryanair: újabb bombafenyegetés, újabb kényszerleszállás!

Német sajtóértesülések szerint pokolgépes fenyegetés miatt kellett leszállnia Berlinben a légitársaság Dublinból Krakkóba tartó járatának.

Vélhetően nem így akart a hírekbe kerülni a Ryanair. Az ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó repülőgépét a fehéroroszok visszafordulásra és leszállásra kényszerítették Minszkben, és az akciót egy – azóta már kiderült, finoman szólva is mondvacsinált – bombafenyegetéssel magyarázták. Akkor az igazi ok a járaton utazó ellenzéki újságíró elfogása volt.

Most pedig a Ryanair másik repülőjének, a Dublinból Krakkóba tartó járatának kellett kényszerleszállást végrehajtania Berlinben, mégpedig pokolgépes fenyegetés miatt. A 160 utast szállító repülő vasárnap késő este landolt a német főváros nemzetközi repülőterén. Átvizsgálásával hétfő reggelre végeztek a szövetségi rendőrség keresőkutyás egységei, míg az utasokat egy mentesítő járattal szállították tovább, hétfő kora reggel. A Ryanair-gép Berlinben maradt.

A hivatalosan előre nem tervezettnek nevezett leszállás okát az eljárás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték. Ugyanakkor tavaly nyáron már történt hasonló eset ugyanezzel a járattal. Akkor a Londonhoz közeli Stansted nemzetközi repülőtéren kellett terven kívüli leszállást végrehajtani, egy névtelen pokolgépes fenyegetés miatt. Robbanószerkezetet vagy más veszélyes tárgyat nem találtak a fedélzeten.

Főkép forrása:
eturbonews

További cikkek