Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Új magyar légitársaság a láthatáron: év végén indulhat az első járat

10perc.hu
2024. 10. 24.
Új magyar légitársaság a láthatáron: év végén indulhat az első járat

A Hungary (Cargo) Airlines üzemelési engedélyt kaphat, és decemberben elindulhat az első járat a Wizz Air által használt Airbus A330F-típussal.

A május óta formálódó Hungary (Cargo) Airlines légitársaság megkaphatja az üzemelési engedélyt, így decemberben már elindulhat az első járata. A társaság a Wizz Air által használt Airbus A330–200F típussal kezdheti meg működését, amelyet a magyar kormány 2020-ban vásárolt meg.

A Cargo Facts szakportál információi szerint a cég hamarosan hatósági engedélyt kaphat kereskedelmi légi jármű üzemeltetéséhez. Az új légitársaság neve 2024 májusában változott Hungary Airlines-ra, és azóta már megkezdte a munkaerő toborzását is. Ennek ellenére, az indulásra várva, a cég weboldala jelenleg üres oldalakat mutat, ami azt jelzi, hogy az információk elérhetősége megszűnt.

A Hungary (Cargo) Airlines egy kínai–magyar befektető többségi tulajdonában áll, és az Airbus A330F repülőgépet a Wizz Air üzemelteti a Budapest–Hangcsou útvonalon heti öt alkalommal. Az új cég célja, hogy a meglévő géppel és az engedélyekkel decembertől már az új név alatt működjön - számolt be az Index.

Főkép forrása:
Budflyer Facebook oldala

Hirdetés

További cikkek