Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Két magyar kerékpárút is beomlott, javításuk késik

10perc.hu
2024. 09. 25.
Két magyar kerékpárút is beomlott, javításuk késik

Két kerékpárút is beomlott idén Magyarországon. A Sirok-Tarnaszentmária-Verpelét szakasz javítása 27 millió, a Tokaj-Bodrogkeresztúr 1,1 milliárd forintba kerül.

Két kerékpárút is megsérült idén, de még mindig nem javították meg őket. A Sirok-Tarnaszentmária-Verpelét szakaszon a beomlás helyreállítása 27 millió forintba kerülne, de egyelőre nincs elegendő pénz a munkálatokra - közölte az atlatszo.hu. A beszakadást az extrém időjárás okozta: „A nagy mennyiségű felszíni vízáradat az út keleti oldala és a kerékpárút közötti árokban talált akadályra, így a kerékpárút ezen szakaszát oldal irányból nagy erővel elmosta” – közölte a siroki önkormányzat. A munkálatok várhatóan idén kezdődnek meg.

A Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti szakaszon az útszakasz helyreállítását külön állami támogatással, nettó 1,1 milliárd forintos projekt keretében végzik. A Magyar Közút Zrt. közölte, hogy a helyreállítás 150 napot vesz igénybe, ezután a forgalom teljes szélességében helyreáll. A munkák során új támfal, csapadékvíz-elvezetés és villamos földkábel is épül. Az érintett kerékpárút mindkét esetben uniós forrásból épült, de a jótállás egyik helyen sem érvényesíthető.


Főkép forrása:
Láthatatlan Magyarország Facebook

További cikkek