Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Sürgős határidő a Babaváró hitelhez: 14 hét maradt

10perc.hu
2024. 09. 19.
Sürgős határidő a Babaváró hitelhez: 14 hét maradt

A Babaváró hitelhez a 30-40 éves nőknek 12 hetes terhesnek kell lenniük. Szeptember közepén 14 hét van hátra, a feltételek teljesítése sürgős.

Közeleg a határidő a Babaváró hitelhez, és a feltételek teljesítéséhez már csak 12 hét van hátra az évből. Az év végéig a házaspárok jelentős része kieshet a jogosultak köréből - figyelmeztetett a Forbes.

A Babaváró hitelt az idei évben is igényelhetik azok a fiatal házaspárok, ahol a feleség nem töltötte be a 30. életévét, vagy ha 30-40 éves, akkor legalább 12 hetes terhesnek kell lennie. Szeptember közepén még körülbelül 14 hét van hátra az évből, így az érintett pároknak sürgősen intézkedniük kell, ha a feleség életkora 30 és 40 év között van.

A Bankmonitor kalkulátora szerint az idei évben a felvevők közel 42,61%-ánál a feleség életkora a kérdéses sávba esik. Ez az érintett csoport jelentős része már most is lemaradhat a támogatásról, mivel a 12 hetes terhesség feltétele hamarosan lejár, és az érintett pároknak már nincs sok idejük a hiteligénylésre.

A Babaváró hitel maximálisan 11 millió forint kamatmentes támogatást kínál, de az igényléshez számos előírást kell teljesíteni, amelyek közül az egyik az életkori feltétel. Az érintett házaspárok számára a határidő gyorsan közeledik, és azok, akik még nem esett teherbe, de a feleség 30 és 40 év között van, véglegesen lemaradhatnak a támogatásról.

Főkép forrása:
illusztráció

További cikkek