Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Nagy veszteségeket szenvedett el a Tiltott Csíki Sör gyártója

10perc.hu
2024. 09. 19.
Nagy veszteségeket szenvedett el a Tiltott Csíki Sör gyártója

A Tiltott Csíki Sör gyártója 10 millió lejes veszteséget termelt 2023-ban, Lénárd András vállalkozásai jelentős adósságokat halmoztak fel.

A Tiltott Csíki Sört gyártó Lixid Project SRL tavaly több mint 10 millió lej (838 millió forint) veszteséget könyvelt el – írja a Telex a Magyar Hang cikke alapján. Ez az összeg két és félszerese az előző év veszteségének. Mindezek ellenére a sörgyár tulajdonosa, Lénárd András korábban egy Facebook-posztban azt állította, hogy nincs probléma a céggel, és az esélye annak, hogy a helyzet kudarcba fullad, „0%”. Azóta a bejegyzést eltávolították.

A cég adósságállománya meghaladta a 101 millió lejt (8 milliárd forint), amely több mint háromszorosa a tavalyi, 31,3 millió lejes forgalomnak. Bár az árbevétel növekedett, az infláció mértékénél kisebb ütemben.

A Magyar Hang szerint Lénárd másik vállalkozása, a Csíki Csipsz is veszteséges, 2023-ban 6 millió lej veszteséget termelt, annak ellenére, hogy korábban 1,7 milliárd forint magyar állami támogatást kaptak. Az adósságállomány itt is jelentős, 73 millió lej, míg az éves forgalom mindössze 50 millió lej körül alakult.

Továbbá, Lénárdot idén januárban gyorshajtáson kapták Romániában, ahol 162 km/órás sebességgel hajtott. A 250 ezer forint értékű büntetés ellen fellebbezett, diplomata-útlevelére hivatkozva, amelyet később Szijjártó Péter külügyminiszter visszavont.

Főkép forrása:
Csíki Sör Facebook

További cikkek