Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Új nevet kap a Vodafone Magyarország

10perc.hu
2024. 09. 18.
Új nevet kap a Vodafone Magyarország

A Vodafone Magyarország 2025-től két különálló vállalatként működik tovább, új nevet és struktúrát vezetve be a távközlési piacon.

A Vodafone Magyarország jelentős szervezeti átalakulás elé néz, amely 2025 januárjától teljesedik ki, amikor a vállalat két részre válik. A Vodafone Magyarország Zrt. részvényesei döntése alapján a cég kereskedelmi és infrastruktúra divíziói különálló vállalatokként működnek tovább. A változás értelmében a kereskedelmi üzletág neve ONE Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaságra változik, míg az infrastruktúráért felelős új vállalat V-Hálózat Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság néven jelenik meg a piacon - közölte a hvg.

A feldarabolás hivatalos dátuma 2024. december 31., amikor a két vállalat jogilag is különválik. Az új struktúra szerinti működés első napja 2025. január 1-je lesz. A változásokat a 4iG Nyrt., a Vodafone Magyarország Zrt. többségi tulajdonosa kezdeményezte, és azok részei a vállalat széleskörű átszervezési és optimalizálási programjának. Az átalakulás célja, hogy a Vodafone két különálló egysége hatékonyabban és függetlenül működhessen tovább a piacon, maximálisan kihasználva az egyes üzletágakban rejlő lehetőségeket.

A kereskedelmi divízió ONE név alatt fog működni, és továbbra is felelős lesz a lakossági és vállalati mobil- és vezetékes szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért és a termékekért. Az infrastruktúra divízió, amely a távközlési hálózat kiépítését és fenntartását végzi, a V-Hálózat Zrt. nevet viseli majd.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek